Lectură de 2 minute

26 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Bershka lansează cabinele de probă virtuale pentru a reduce returnările și a stimula vânzările online

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Bershka a încheiat un parteneriat cu platforma de cabină de probă virtuală cu inteligență artificială 3DLOOK, în încercarea de a reduce ratele de retur și de a oferi o "experiență de cumpărături online mai transparentă". Prin lansarea serviciului de probă virtuală se dorește "eliminarea ghicitului cu privire la croială și mărimi" și creșterea vânzărilor în comerțul electronic.

 

Sursa foto: Shutterstock

Accesibil pe toate dispozitivele mobile și pe laptopuri, serviciul le cere clienților să facă două fotografii - din față și din lateral. Cu ajutorul inteligenței artificiale, un asistent vocal îi ghidează pe clienți pe parcursul procesului, asigurând o postură optimă pentru rezultate precise. Tehnologia de cartografiere 3D a 3DLOOK - YourFit, combinată cu sistemul său avansat de recomandare a mărimilor, a oferit sfaturi imediate cu privire la cea mai potrivită mărime, creând în același timp o experiență de probă virtuală realistă și precisă, potrivit mintel.com.

Având în vedere că atât mărimea, cât și rata de retur sunt două probleme majore în sectorul modei, instrumentele de inteligență artificială precum acesta introdus de Bershka ar trebui să se dovedească a fi de succes și să încurajeze investițiile altor retaileri în instrumente similare pentru a ajuta consumatorii atunci când fac cumpărături online.

Una dintre principalele bariere în calea achiziționării de articole de modă online este dificultatea de a judeca potrivirea unui articol, în special pentru femei, mai mult de 6 din 10 femei care cumpără online menționând acest aspect ca fiind o problemă, după cum se arată în raportul Mintel privind piața de modă și tehnologie.

Cercetarea Mintel arată, de asemenea, că aproape jumătate dintre cumpărătorii online sunt de acord că ar fi util ca retailerii să folosească instrumente de recomandare a mărimilor, iar ultima cabină de probă virtuală de la Bershka vine în întâmpinarea acestei cereri.

Problemele legate de potrivire și de mărime îi determină pe consumatori să returneze articolele, astfel încât găsirea mărimii corecte de la început poate fi benefică atât pentru comercianții cu amănuntul, cât și pentru consumatori, și poate reduce costurile. Widgetul "vezi cum mi se potrivește" ar trebui să se dovedească, de asemenea, popular printre clienții de bază ai Bershka - cei din generația Z sunt cei care se confruntă cel mai probabil cu dificultăți în a vizualiza dacă un articol li se potrivește atunci când cumpără online.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bershka lansează cabinele de probă virtuale pentru a reduce returnările și a stimula vânzările online