Lectură de 2 minute

24 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Zara Home a deschis primul magazin portughez for&from pentru integrarea persoanelor cu dizabilități

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Zara Home a deschis primul magazin for&from (for unique people from unique people) în Portugalia, magazinul fiind parte din inițiativa Grupului Inditex menită să integreze în societate și în câmpul muncii persoanele cu dizabilități. 

Sursa foto: Inditex

Noua unitate, sub conducerea Asociației VilacomVida, este situată în Freeport Lisboa Fashion Outlet, din orașul Alcochete, aproape de capitala portugheză, și are o suprafață de peste 150 metri pătrați pentru expunerea și vânzarea colecțiilor Zara Home din sezonul precedent.

Inaugurarea Zara Home for&from în Freeport Lisboa Fashion Outlet face din Portugalia a treia țară care salută acest format de retail. Există acum 16 magazine for&from care, între ele, au generat oportunități de angajare pentru peste 750 de persoane cu abilități diferite și peste 8 milioane de euro pentru activitatea de caritate realizată de diferitele organizații de management.

Noul magazin Zara Home for&from aspiră să creeze un mediu benefic pentru personalul magazinului, alcătuit în prezent din 17 persoane cu diferite tipuri de dizabilități fizice, senzoriale și intelectuale.

După o donație inițială a Inditex pentru construcția magazinelor, modelul devine autosuficient datorită vânzării de către organizațiile de caritate a produselor din sezonul anterior la prețuri reduse.

Profiturile sunt reinvestite în proiectele derulate de diferitele organizații caritabile partenere ale rețelei, în acest caz Asociația VilacomVida. Ca urmare, magazinele devin spații de vânzare pentru incluziune, accesibilitate și eliminarea barierelor.

for&from datează din 2002, când Massimo Dutti a deschis primul magazin al platformei în Palafolls (Barcelona). Astăzi, din proiect fac parte și Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho și Tempe Inditex. În 2019, for&from a inaugurat primul său magazin internațional în Italia, care este administrat de Fondazione Cometa.

Cu noul Zara Home for&from în Freeport Lisboa Fashion Outlet, platforma are 16 magazine, cu toate mărcile Grupului Inditex reprezentate. Portugalia este a treia țară care primește for&from, adăugându-se celor 14 unități care operează deja în Spania și singurului magazin din Italia. De-a lungul celor peste două decenii de funcționare, for&from a generat oportunități de angajare pentru peste 750 de oameni și 8 milioane de euro din profituri pentru organizațiile caritabile care conduc magazinele.

Citeste si:
Protest al angajaților Inditex după ce compania a raportat profituri record
Protest al angajaților Inditex după ce compania a raportat profituri record

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zara Home a deschis primul magazin portughez for&from pentru integrarea persoanelor cu dizabilități