Lectură de 3 minute

22 Mar 2023 - Știri și Noutăți

BaseLinker a încheiat un parteneriat cu DHL pentru facilitarea transportului coletelor

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Piața de e-commerce din România a crescut rapid, cu o dinamică mult mai mare decât a altor state europene. Conform estimărilor pentru anul 2023, în perioada ce urmează se preconizează în continuare un potențial de creștere, cifra estimată pentru e-commerce-ul românesc fiind 6,5 miliarde euro. În acest context, BaseLinker, platforma de automatizare a proceselor din e-commerce ce oferă peste 700 de integrări și DHL Express România, companie pe segmentul expedierilor internaționale aeriene își anunță parteneriatul prin care își integrează platformele în vederea accesării mai simple și mai rapide la piețele internaționale pentru comercianții români. 

Sursa foto: DHL/Facebook

BaseLinker permite gestionarea și automatizarea proceselor unui magazin online dintr-o singură interfață. În cadrul unui singur sistem și al unui singur abonament, ai acces la platforme de tip marketplace, curieri, sisteme de facturare și contabilitate. Din interfața BaseLinker.com gestionezi comenzi din mai multe surse, emiți facturi, generezi AWB-uri, expediezi colete și trimiți notificări clienților.

DHL Express România sprijină magazinele online românești și pune la dispoziție toate uneltele necesare pentru ca e-commerce-ul românesc să se extindă în afara granițelor la nivel global, de la soluții de depozitare și gestionarea transportului, conectând oameni din peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume.

Coșul de cumpărături ar putea crește până la 70%, rata de retur a comenzilor scade cu până la 50%, iar plata cu cardul este la un procent care se apropie de 90% în țările dezvoltate. Așadar, este momentul cel mai potrivit pentru a ținti noi piețe, noi clienți, iar începutul poate fi efectuat prin mesaje adresate Diasporei – o comunitate ce dublează potențialul din România, însă cu o putere financiară mai mare față de cea locală. În plus, cu dor de produse românești și cu o dorință mare de a le putea achiziționa direct din România, într-un timp de livrare rapid, așa cum solicita generația Millennials.

Florin Toma, eCommerce Manager, DHL Express România

BaseLinker este o platformă de automatizare a proceselor din e-commerce ce oferă peste 700 de integrări (cele mai populare marketplace-uri din țară și străinătate, curieri, sisteme de facturare și fulfillment, soluții de comunicare cu clienții și altele), management-ul comenzilor, al stocurilor și prețurilor. Într-un singur loc, găsești instrumente de e-commerce și canale de vânzări ce pot contribui la creșterea vânzărilor din magazinul tău online datorită automatizării serviciilor.

Diviziile DHL oferă un portofoliu de servicii logistice de neegalat, de la livrarea de colete național și internațional, expedieri e-commerce și soluții de fulfillment, transport internațional expres, rutier, aerian și maritim, până la managementul lanțului industrial de aprovizionare. Cu o echipă de aproximativ 380.000 de angajați în peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume, DHL conectează oamenii și afacerile într-un mod sigur și fiabil, asigurând fluxuri comerciale sustenabile la nivel global. DHL se poziționează în mod clar drept "Compania de logistică pentru întreaga lume" (The logistics company of the word), prin soluțiile specializate pe care le pune la dispoziție pentru piețele și industriile în creștere, cum ar fie cele de tehnologie, biotehnologie și sănătate, inginerie, producție și energie, mobilitate auto și retail.

DHL este parte a Deutsche Post DHL Group. Grupul a generat venituri de peste 81 de miliarde de euro în 2021. Bazându-se pe principii de afaceri sustenabile și angajament față de societate și mediu, Grupul aduce o contribuție pozitivă la nivel mondial. Grupul Deutsche Post DHL își propune să atingă ținta de zero emisii până în 2050.

Citeste si:
Două dintr-o lovitură: rețeaua locală Magazine DIANA se extinde cu două magazine
Două dintr-o lovitură: rețeaua locală Magazine DIANA se extinde cu două magazine

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  BaseLinker a încheiat un parteneriat cu DHL pentru facilitarea transportului coletelor