Lectură de un minut

25 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Auchan vrea să iasă de pe piața din Asia și să își vândă participația cu 400 de milioane de dolari

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Auchan Retail analizează vânzarea acțiunilor pe care le deține în grupul de magazine RT-Mart din Taiwan și cere între 300 și 400 de milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Lanțul francez de supermarketuri caută un cumpărător pentru participația de 65% pe care o deține, iar procesul de vânzare ar fi început săptămâna anterioară, conform publicației citate.

Discuțiile sunt, însă, la început, iar Auchan ar putea decide, la final, să rămână cu acțiunile din Asia.

Dacă Auchan ar reuși să își vândă acțiunile, acesta ar ieși complet de pe piața din Asia, după ce anul trecut, în luna octombrie, participația sa din Sun Art Retail Group a fost cumpărată de Alibaba pentru 3,6 miliarde de dolari. Sun Art opera așa-numitele hipermarketuri din China, sub brandurile de RT-Mart și Auchan.

Auchan deține 20 de hipermarketuri și două magazine de proximitate în Taiwan, potrivit raportului anual din 2020 al Auchan Holding. Francezii au deschis primul magazin în 1997 și au 5.500 de angajați în unitățile Auchan Retail Taiwan, care operează magazinele RT-Mart.

În România, Auchan are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o rețea de 59 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 50 în stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan. Cu peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, retailerul are o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan vrea să iasă de pe piața din Asia și să își vândă participația cu 400 de milioane de dolari