Lectură de 2 minute

13 Jan 2021 - Știri și Noutăți

Retailerul de fashion online ASOS face investiții majore într-un nou centru de distribuție și creează 2000 de noi locuri de muncă

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

ASOS, retailerul online de fashion și beauty, investește 90 de milioane de lire sterline într-un nou depozit. Odată cu deschiderea centrului de distribuție, care măsoară 437.000 de metri pătrați, sunt create 2000 de noi locuri de muncă într-un orășel englezesc și în vecinătate.

Fii alături de noi pe 18 ianuarie, de la ora 11:00, la Fashion ROute: Fashion goes digital, fashion goes sustainable pentru a fi la curent cu ultimele trenduri în materie de fashion online și sustenabil și pentru a afla strategia marilor jucători din piață! Alături de noi vor fi: Robert Berza (Fashion Days), Raluca Radu (Answear.ro), Alexandru Dincovici (Veranda Mall online) și Elena Cobianu (GLAMI.ro). Te poți înscrie pentru a participa gratuit AICI.

Noul depozit ASOS va fi inaugurat în Fradley Park din Lichfield, o localitate din comitatul englezesc Staffordshire, și va deveni operațional în decurs de 12 luni și va deservi clienții atât din Marea Britanie, cât și din străinătate, scrie The Guardian. Astfel, în următorii trei ani vor fi create 2000 de noi locuri de muncă, în contextul în care în industria modei sunt făcute disponibilizări pe bandă rulantă sau magazinele sunt închise tot mai des.

Centrul de distribuție din Lichfield va fi al patrulea al retailerului ASOS, după cele inaugurate deja în Barnsley, Berlin și Atlanta. Acesta ar trebui să gestioneze comenzile și coletele pentru îmbrăcăminte și produsele de înfrumusețare din Marea Britanie și din străinătate.

Unii comercianți britanici au dificultăți cu livrarea în Europa de la sfârșitul perioadei de tranziție Brexit din această lună, din cauza tarifelor impuse articolelor care nu sunt fabricate în Marea Britanie. Dar ASOS poate continua să vândă mărfuri prin intermediul site-urilor sale europene, fără taxe suplimentare, deoarece acestea sunt trimise din depozitul său din Berlin.

Extinderea retailerului online de modă vine după un an puternic pentru companiile online deoarece carantina impusă pentru răspândirea virusului Covid-19 a accelerat trecerea la cumpărături online cu livrare la domiciliu. Compania britanică și-a mărit profiturile de patru ori mai mult și a crescut vânzările cu 19%, până la 3,3 miliarde de lire sterline în anul financiar 2020 până la 31 august. Cumpărătorii au preferat, mai ales, să achiziționeze haine casual confortabile, potrivite pentru lucrul de acasă și cosmetice, pentru a-și îmbunătăți aspectul pentru videoconferințe.

Compania ASOS a fost fondată în 2000, în Londra, Marea Britanie, și a debutat ca având public țintă adolescenții. Pe magazinul online sunt disponibile peste 850 de branduri, iar livrările sunt disponibile în 196 de țări.

Citeste si:
Cum să alegi haine la modă pentru diferite condiții meteorologice?
Cum să alegi haine la modă pentru diferite condiții meteorologice?
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul de fashion online ASOS face investiții majore într-un nou centru de distribuție și creează 2000 de noi locuri de muncă