Lectură de un minut

17 Jun 2021 - Știri și Noutăți

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea companiei One United Properties la Bursa de Valori București

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri, 16 iunie, începerea ofertei publice inițiale pentru listarea companiei One United Properties pe Piața Principală a Bursei de Valori București, potrivit unui comunicat de presă.

Oferta publică inițială pentru acțiunile One United Properties va începe pe 22 iunie și se va derula până la data de 2 iulie 2021. Dezvoltatorul va emite 130.007.085 acțiuni, iar intervalul de preț stabilit este între 1,93 și 2,12 lei per acțiune.

Aproximativ 60% din oferta publică este adresată unei tranșe de investitori instituționali, în vreme ce restul de 40% investitorilor de retail. Jumătate din tranșa investitorilor de retail va beneficia de alocare garantată până la 100.000 de acțiuni, în sistemul primul venit, primul servit, investiția minimă fiind de 2.500 de acțiuni.

Cealaltă jumătate a investitorilor de retail va avea alocare pro-rata și va beneficia de un discount de 3% pentru subscrierile realizate în primele 3 zile. Prețul final va fi stabilit în urma procesului de bookbuilding în tranșa investitorilor instituționali.

Astfel, One United Properties oferă spre subscriere acțiuni în valoare de 10% din capitalul social al companiei. Prospectul depus de One United Properties poate fi consultat public pe site-ul companiei, pe cel al intermediarului ofertei, dar și pe site-ul Bursei de Valori București.

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, care în prezent dețin 75% din acționariatul companiei și sunt singurii membri executivi ai consiliului de administrație, restul celorlalți cinci membri fiind neexecutivi. Cei doi fondatori vor rămâne la conducerea societății și după listarea acesteia la BVB.

One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte majoritari, de birouri și mixte din București.

Citeste si:
S-a deschis Le Manoir Gourmet Market, piața de un milion de euro pentru românii cu bani
S-a deschis Le Manoir Gourmet Market, piața de un milion de euro pentru românii cu bani
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea companiei One United Properties la Bursa de Valori București