Lectură de 2 minute

14 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Arctic depășește pragul de 40 milioane de frigidere produse în fabrica din Găești: „Vom continua să investim în România”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de electrocasnice Arctic marchează producția a 40 de milioane de frigidere în fabrica de la Găești, județul Dâmbovița. În urma investițiilor Arçelik, cumulând peste 154 milioane de euro, Arctic a ajuns la o capacitate de producție de 2,9 milioane de unități pe an și aproape 5.000 de angajați.

În unitatea din Găești sunt fabricate 75 de produse principale și 700 de produse derivate, destinate atât pieței locale, cât și consumatorilor din 80 de țări - 37 din Europa și 43 de pe alte continente. Numărul de unități exportate a crescut în mod constant, ajungând la 84% din producția anuală. Printre țările în care se exportă se numără Turcia, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Germania, Franța sau Polonia.

În 2021 compania a alocat 10 milioane de euro pentru modernizarea fabricii de la Găești, investițiile vizând creșterea eficienței prin digitalizare, în special sporirea gradului de automatizare și îmbunătățirea controlului calității.

„Vom continua să investim în România, cu scopul de a o transforma într-un hub de producție regional. Ne angajăm să ducem mai departe aceste rezultate, integrând în același timp viziunea și misiunea noastră în domeniul sustenabilității. Scopul nostru este să redefinim procesele de producție în conformitate cu principiile circularității, folosind resursele naturale în mod cât mai responsabil”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Arctic mai deține în România o fabrică de mașini de spălat în Ulmi, județul Dâmbovița, inaugurată la finele anului 2019, în urma unei investiții totale de 153 de milioane de euro. Odată cu deschiderea celei de-a doua linii de producție, fabrica va atinge o capacitate de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an.

Arctic are peste 5.500 de angajați, compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări. Cu o istorie de jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic depășește pragul de 40 milioane de frigidere produse în fabrica din Găești: „Vom continua să investim în România”