Lectură de 2 minute

25 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Aqua Bilbor, producătorul brandului Izvoarele Călimani, investește 10 milioane de euro în producție și vrea să ajungă la 120 de angajați în doi ani

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Aqua Bilbor, producătorul brandului de apă de izvor plată și carbogazificată Izvoarele Călimani, are în plan să investească aproximativ 10 milioane de euro în următorii doi ani și jumătate pentru a ajunge la o capacitate de producție de peste 100 milioane de litri pe an la sfârșitul anului 2023.

Acest lucru va înseamna achiziția de terenuri în vederea construirii unor noi capacități de îmbuteliere și depozitare, dezvoltarea unor noi surse de apă și achiziția de utilaje.

„În anul 2021, Aqua Bilbor și-a propus să ajungă la o producție de 20 milioane de litri și o cifră de afaceri de până la 25 de milioane de lei. Tot în cursul anului 2021, managementul și-a propus să aloce 2,5 milioane de euro în construcția unei hale de producție și a unei linii de îmbuteliere pentru ambalaje de cinci litri“, afirmă Constantin Degeratu, administrator al Aqua Bilbor.

Dublarea numărului de angajați în 2021 și 2023

Între anii 2022 și 2023, managementul Aqua Bilbor și-a planificat investiții în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru creșterea capacității de producție și depozitare la peste 100 milioane de litri/an.

„Pentru acestă creștere vor fi necesare achiziții de utilaje, hale pentru îmbuteliere și depozitare, un teren de 30.000 de metri pătrați și surse noi de apă. De asemenea, în acest moment compania are 30 de angajați, iar, până la finalul anului, am putea ajunge la 60 de salariați. Odată cu extinderea capacității de producție la peste 100 milioane de litri/an, personalul s-ar putea dubla, la 120 de oameni în anul 2023”, afirmă Cristian Șerban, director de dezvoltare al Aqua Bilbor.

Finanțarea pentru extindere provine din capital propriu, bănci și fonduri europene.

Planuri pentru relansarea brandului Bilbor în 2022

Aqua Bilbor este compania care în anul 2019 a cumpărat Bilbor Mineral Water, producător de apă minerală naturală care din anul 2010 deținea o fabrică în localitatea Bilbor din județul Harghita. De la preluare, compania a investit în achiziția de utilaje noi și în modernizarea capacității de îmbuteliere și stocare pentru repornirea producției. Astfel, în ultimii doi ani investițiile s-au ridicat la aproximativ cinci milioane de euro.

Izvoarele Călimani, singurul brand din portofoliul Aqua Bilbor, poate fi achiziționat în ambalaje de 0,5 litri; 1,5 și 2 litri în categoriile apă de izvor carbogazificată și plată.

Citeste si:
Bufete de ciocolată pentru angajați: cum vor companiile își recompenseze angajații
 Bufete de ciocolată pentru angajați: cum vor companiile își recompenseze angajații

Conducerea companiei are în plan relansarea brandului de apă minerală naturală Bilbor în categoria premium în anul 2022. Sursele de apă minerală naturală provin din munții Călimani, localitatea Bilbor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Aqua Bilbor, producătorul brandului Izvoarele Călimani, investește 10 milioane de euro în producție și vrea să ajungă la 120 de angajați în doi ani