Lectură de un minut

19 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Apple primește prima amendă istorică de la Uniunea Europeană. Producătorul Iphone va plăti peste 500 de milioane de euro 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Bruxelles-ul urmează să aplice prima amendă din istorie gigantului tehnologic Apple pentru că ar fi încălcat legislația UE privind accesul la serviciile sale de streaming muzical, potrivit a cinci persoane care au cunoștință directă de această anchetă de lungă durată.

Sursa foto: Unsplash

Amenda, care se situează în jurul sumei de 500 de milioane de euro și care ar urma să fie anunțată la începutul lunii viitoare, reprezintă punctul culminant al unei anchete antitrust a Comisiei Europene, care urmărește să afle dacă Apple și-a folosit propria platformă pentru a-și favoriza serviciile în detrimentul celor ale concurenților.

Ancheta investighează dacă Apple a împiedicat aplicațiile să informeze utilizatorii de iPhone cu privire la alternativele mai ieftine de acces la abonamente muzicale în afara App Store. Aceasta a fost lansată după ce aplicația de streaming de muzică Spotify a depus o plângere oficială la autoritățile de reglementare în 2019.

Comisia va spune că acțiunile Apple sunt ilegale și contravin regulilor impuse de blocul comunitar care asigură respectarea concurenței pe piața unică, au declarat pentru Financial Times persoanele care cunosc cazul. Aceasta va interzice practica Apple de a bloca serviciile de muzică pentru a permite utilizatorilor din afara App Store-ului său să treacă la alternative mai ieftine.

Bruxelles-ul va acuza Apple că abuzează de poziția sa puternică și că impune rivalilor practici comerciale anticoncurențiale, au declarat persoanele respective, adăugând că UE va spune că termenii gigantului tehnologic sunt "condiții comerciale neloiale".

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Apple primește prima amendă istorică de la Uniunea Europeană. Producătorul Iphone va plăti peste 500 de milioane de euro