Lectură de un minut

26 Jan 2024 - Știri și Noutăți

iPhone urcă pe podium în China pentru prima dată în istorie. Cum a reușit gigantul tehnologic să devină lider în vânzări în patria telefoanelor mobile 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Apple a atins o etapă istorică, fiind declarat pentru prima dată lider pe piața chineză de telefoane mobile. Datele furnizate de IDC relevă un an de declin generalizat al vânzărilor, cu o scădere de 5% a livrărilor. Acest declin, care a afectat în special Honor, a fost un factor-cheie în redresarea observată.

Sursa foto: Unsplash

Această victorie este cu totul specială: Apple nu numai că se clasează pentru prima dată ca lider de vânzări, dar se evidențiază și ca singura companie din afara Asiei în top 5. Honor, OPPO, Vivo și Xiaomi ocupă celelalte poziții pe o piață care a fost dominată istoric de companiile naționale, scrie xataka.com.

Piața chineză a încheiat anul 2023 cu 271,3 milioane de unități livrate, cu 5% mai puțin decât în 2022. Potrivit datelor companiei de consultanță, redresarea economică lentă și o tendință conservatoare din partea consumatorilor au fost principalele motive pentru această evoluție.

Pentru a trezi apetitul consumatorilor și pentru a învinge rivalii interni, Apple a făcut o serie de reduceri de preț la cele mai recente iPhone-uri ale sale. Reducerile cuprinse între 6 și 8% au reușit să stimuleze vânzările, până în punctul în care este singura companie din China care înregistrează o creștere de la an la an.

Aceasta este imaginea actuală a pieței chineze la sfârșitul anului 2023. Honor pierde coroana, urmată de OPPO, Xiaomi și Vivo. Huawei, în ciuda recepției bune a lui Mate 60 Pro, nu reușește să intre în top cinci.

2024 devine astfel un an crucial pentru Apple. Va fi anul în care va trebui să mențină această tendință și să încerce să se impună ca producător de top pe o piață pe care nu a fost niciodată încoronat.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  iPhone urcă pe podium în China pentru prima dată în istorie. Cum a reușit gigantul tehnologic să devină lider în vânzări în patria telefoanelor mobile