Lectură de 2 minute

27 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Amazon renunță la magazinele Amazon Go, la cinci ani de la lansarea tehnologiei Just Walk Out

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Amazon închide din ce în ce mai multe dintre magazinele sale Go. Tehnologia fără case de marcat pe care Amazon a introdus-o în aceste magazine poate fi găsită acum la tot mai mulți alți comercianți, dar ce viitor are rețeaua de magazine?

Sursa foto: Shutter

Magazinele de proximitate "Go" ale Amazon există de aproximativ cinci ani și au fost pionierii tehnologiei Just Walk Out, în care senzorii și camerele inteligente înregistrează ceea ce adaugă clienții în coș. Acest lucru elimină necesitatea clienților de a sta la coadă pentru a plăti produsele la casă și creditează automat valoarea cumpărăturilor lor atunci când ies.

Cu toate acestea, există semne că acest lanț se apropie de sfârșit: al doilea dintre aceste magazine deschise de Amazon, într-un cartier de birouri din Seattle, orașul de origine al Amazon, a fost închis brusc. Magazinul fusese deschis în august 2018 și se pare că a avut încă mulți clienți până în ultima clipă. Motivul pentru care filiala s-a închis nu este clar, potrivit RetailDetail.

Nouă magazine Amazin Go, închise

La începutul acestui an, Amazon a anunțat deja că va închide opt dintre magazinele sale de tip Just Walk Out din Statele Unite, în timp ce planurile de extindere din Marea Britanie au fost, de asemenea, abandonate.

În februarie, compania a anunțat că a pus pe pauză chiar și extinderea supermarketurilor sale mai mari Amazon Fresh. Niciun nou Amazon Go nu a fost deschis din martie.

Cu toate acestea, gigantul comerțului electronic spune că va continua să deschidă magazine Go. Totuși, după ce a finalizat o rundă majoră de restructurare, care a inclus concedierea a mii de angajați, intenționează să își evalueze și să își optimizeze periodic portofoliul de magazine. În plus, Amazon pare să se concentreze pe vânzarea tehnologiei către alți retaileri.

Zvonurile că Amazon, împreună cu alți jucători americani din domeniul tehnologiei, este interesată de achiziționarea Ocado, de asemenea, arată în această direcție.

Ocado este un supermarket online britanic și un pionier al stocării robotizate complet automatizate, care își oferă serviciile, printre alții, celor de la Kroger (în SUA) și Casino (în Franța). Împreună, Amazon și Ocado ar putea crea o soluție de supermarket complet automatizată. Cu toate acestea, aceste zvonuri nu au fost confirmate.

Citeste si:
O creștere a vânzărilor sau o creștere a fraudelor? Ce spun retailerii despre casele de marcat self-scan
O creștere a vânzărilor sau o creștere a fraudelor? Ce spun retailerii despre casele de marcat self-scan

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon renunță la magazinele Amazon Go, la cinci ani de la lansarea tehnologiei Just Walk Out