Lectură de 2 minute

27 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Altex vrea să repună Vivre pe linia de plutire: retailerul preia o creanță bancară în valoare de 4,6 milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Altex România anunță preluarea creanței, împreună cu toate garanțiile aferente, de la Banca Transilvania, pe care instituția financiar bancară o avea asupra companiei Vivre Deco, companie românească de mobilier și decorațiuni interioare ce se află în procedură de insolvență. Valoarea totală a creanțelor preluate este de 4,6 milioane de euro. Prin preluarea acestui contract, Altex România devine creditor garantat în procedura de insolvență a Vivre Deco. 

Sursa foto: Altex

Prin semnarea contractului de cesiune de creanță, contractul de împrumut al companiei Vivre Deco, împreună cu garanțiile aferente, au fost transferate legal către Altex România. Retailerul electro-IT intenționează să investească în companie și să ajute la redresarea business-ului vivre.ro.

Putem ajuta la ieșirea din insolvență a companiei, având o abordare pro business, în măsura în care actualul management își dorește acest lucru. Acest context în care ne aflăm ar putea însemna o relansare a brandului Vivre pe piață.

Dan Ostahie, CEO și fondatorul Altex România

Această achiziție reprezintă un interes complementar pentru compania Altex România, de a dezvolta un marketplace de mobilier. Compania și-a extins activitatea în ultimii ani către noi categorii de produse, inclusiv mobilier, bricolaj, produse auto, jucării, băuturi și produse sanitare.

Vivre Deco este cunoscută pentru vânzarea de mobilier și decorațiuni la prețuri accesibile prin intermediul platformei online vivre.ro, dar care a întâmpinat dificultăți financiare, inclusiv creșterea datoriilor și scăderea vânzărilor, ceea ce a dus la insolvență.

Altex are peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România. Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții Altex au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online, pe www.altextravel.ro.

Citeste si:
România are un nou parc de retail: o investiție de peste 4 milioane de euro a Cometex
România are un nou parc de retail: o investiție de peste 4 milioane de euro a Cometex
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Altex vrea să repună Vivre pe linia de plutire: retailerul preia o creanță bancară în valoare de 4,6 milioane de euro