Lectură de un minut

22 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Vivre Deco a depus cererea de intrare în insolvență

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retailerul online de mobilier și decorațiuni Vivre Deco a depus cererea de intrare în insolvență, potrivit documentului Bursei de Valori (BVB). 

Sursa foto: Vivre

”Vivre Deco S.A. („Emitentul” sau „Societatea”) informează deținătorii de obligațiuni (tranzacționate sub simbolurile VIV25E si VIV26E) că Societatea a depus azi la Tribunalul București, Secția a-VII-a Civilă cererea de intrare în procedură de insolvență în cadrul dosarului 5218/3/2023”, se arată în documentul BVB.

Vivre a anunțat inițierea procedurilor de concordat preventiv ca măsură pentru redresarea businessului, încă de anul trecut. În prima jumătate din 2022, afacerile retailerului online au scăzut cu 45%. În plus, Grupul Vivre (societatea Vivre și filiala Technologies by VIvre) a înregistrat o pierdere de peste 84 milioane de lei pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021, potrivit raportului BVB.

Retailerul de mobilier și decorațiuni a raportat o creștere a vânzărilor de 50% în 2020, cu venituri de peste 295 milioane lei și un profit de peste 7,4 milioane de lei.

Vivre este un retailer online din industria home & deco, fondat în 2012 de antreprenori români, cu vânzări în 9 țări din centrul și estul Europei: România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croația, Polonia și Grecia.

Pe site-urile și aplicațiile mobile Vivre sunt disponibile peste 550.000 de piese de mobilier, decorațiuni, textile și accesorii, colectate de la furnizori din întreaga lume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vivre Deco a depus cererea de intrare în insolvență