Lectură de 2 minute

28 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Altex intră în acționariatul Axionet IoT pentru dezvoltarea de stații de încărcare a automobilelor electrice, soluții și servicii în domeniul energiei verzi

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Axionet IoT, companie locală responsabilă de dezvoltarea reÈ›elei regionale de puncte de încărcare a maÈ™inilor electrice Polyfazer, cu peste 100 de staÈ›ii doar în România, anunță semnarea unui parteneriat cu Grupul Altex în vederea dezvoltării accelerate a prezenÈ›ei locale È™i consolidarea activității pe segmentul producÈ›iei de energie din surse regenerabile. În cadrul parteneriatului, Altex va deveni acÈ›ionar Axionet IoT, cu un pachet de 30% părÈ›i sociale, urmând a contribui la extinderea reÈ›elei de staÈ›ii de încărcare a maÈ™inilor electrice È™i furnizarea de servicii în domeniul energiei verzi pentru clienÈ›ii interni È™i externi ai grupului.

„Atragerea unui astfel de partener puternic ne permite continuarea proiectelor pentru furnizarea de servicii de încărcare a maÈ™inilor electrice È™i hibride plug-in È™i accentuarea investiÈ›iilor în producÈ›ia de energie din surse regenerabile, pentru a susÈ›ine mobilitatea viitorului, care va fi caracterizată printr-un nivel ridicat de digitalizare È™i sustenabilitate”, a declarat Gabriel Ioniță, director general Axionet È™i fondator Polyfazer.

„Acest proiect reiterează capacitățile È™i interesul companiei pentru inovaÈ›ie È™i facilitarea dezvoltării tehnologice. DirecÈ›iile principale de dezvoltare pentru Altex în viitorul apropiat includ implementarea unei infrastructuri de staÈ›ii de încărcare pentru maÈ™ini electrice È™i hibride plug-in, implementarea de soluÈ›ii pentru producÈ›ia de energie solară, precum È™i optimizarea consumului propriu de energie”, a declarat Dan Ostahie, proprietar È™i CEO Altex România.

Axionet va prelua cât de curând implementarea, managementul È™i operarea soluÈ›iilor È™i serviciilor pentru energie verde din cadrul reÈ›elei de magazine Altex, pentru clienÈ›ii interni È™i externi ai grupului.

Noi staÈ›ii de încărcare electrică

Compania va continua, în paralel, dezvoltarea reÈ›elei de staÈ›ii de încărcare electrică, prin unități noi È™i integrarea unor puncte funcÈ›ionale în reÈ›ea, crearea de soluÈ›ii inteligente de administrare È™i comercializarea de soluÈ›ii pentru furnizarea serviciilor de încărcare a maÈ™inilor electrice si hibride plug-in, pentru persoane fizice, juridice È™i instituÈ›ii publice.

Polyfazer este un proiect dezvoltat în România din 2017, care a evoluat rapid, în special în ultimul an, pe piaÈ›a locală, având în acest moment o valoare de piață estimată de circa două milioane de euro. SoluÈ›ia Polyfazer facilitează comunicarea directă È™i în timp real cu echipamentele de încărcare, precum È™i rezervarea È™i plata directă dintr-o aplicaÈ›ie mobilă dedicată, plata directă cu cardul bancar sau cea prin SMS.

Axionet IoT oferă de asemenea o gamă de soluții si servicii pentru monitorizare la distanță, localizare, prevenție și raportare a vehiculelor și utilajelor, soluții și servicii de IoT.

ltex România este o companie de pe piaÈ›a de retail, cu 125 de magazine deschise în È›ară.

Citeste si:
România are un nou parc de retail: o investiție de peste 4 milioane de euro a Cometex
România are un nou parc de retail: o investiție de peste 4 milioane de euro a Cometex

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Altex intră în acÈ›ionariatul Axionet IoT pentru dezvoltarea de staÈ›ii de încărcare a automobilelor electrice, soluÈ›ii È™i servicii în domeniul energiei verzi