Lectură de 2 minute

07 Jun 2023 - Știri și Noutăți

ALKA a investit 25 de milioane de euro în fabrica din Ploiești: ce produse ies pe poarta unității de producție

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Începută în 2018, investiția în fabrica de la Ploiești, unde se produc snacks-uri sărate coapte s-a ridicat la 25 de milioane de euro, peste jumătate fiind investiți în etapa a doua de dezvoltare, încheiată recent.
 

Sursa foto: ALKA Group

Viziunea Alka a fost încă de la început de a transforma fabrica Alka într-un etalon al celor mai noi tehnologii de top în producție. De aceea, din totalul de 25 milioane de euro, 4,2 milioane au fost investite în corpul fabricii, 2,8 milioane în depozitul acesteia, iar cea mai mare parte, de 18 milioane, în echipamentele de producție. Toate aceste investiții permit companiei Alka să producă peste 100 de milioane de pungi de snacks-uri pe an, care ajung pe rafturile a sute de mii de magazine din România și din afara țării.

Mai exact, produsele din fabrica de la Ploiești ajung în 50 de țări din 5 continente.

Fabrica din Ploiești reprezintă și locul unde resurse locale de făină, zahăr, ambalaje și alte materii prime secundare sunt folosite în producția produselor Alka. Peste 12.000 de tone de grâu românesc primesc o valoare adăugată binemeritată în această fabrică, fiind transformate în produse de înaltă calitate precum Toortitzii, Soocitzii sau Meteoritzii.

Investițiile din ultima perioadă ne ajută să fim în continuare unul dintre jucătorii importanți din industria alimentară românească, cu aproape 30 de ani de experiență ca producător local.

Ady Hirsch, CEO ALKA Group

Cu o suprafață de 6.600 metri pătrați construiți și un depozit cu o capacitate de produse finite de 4.000 de paleți, compania Alka are posibilitatea de a-și menține vie promisiunea de a oferi consumatorilor români produse în linie cu trendurile culinare moderne de gust, formă, textură și ingrediente, devenind o parte inerentă din viața românilor, din obiceiurile, gusturile și societatea românească.

În 2022, grupul ALKA a înregistrat o cifră de afaceri de 381 milioane lei și are peste 900 de angajați, poziționându-se în top 3 jucători în multe dintre segmentele în care activează. Grupul Alka a fost înființat în 1994 ca investiție de tip greenfield. Alka era atunci prima companie din România producătoare și distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe. De atunci, Alka a investit zeci de milioane de euro în tehnologie și în dezvoltarea producției locale.

Citeste si:
Jovan Radosavljevic, Coca-Cola HBC România: Prețurile la raft se vor scumpi cu 15-20% dacă noile măsuri fiscale se vor concretiza
Jovan Radosavljevic, Coca-Cola HBC România: Prețurile la raft se vor scumpi cu 15-20% dacă noile măsuri fiscale se vor concretiza

În prezent, Alka Group acoperă multe categorii, având o prezență puternică la nivel național în România, precum și în alte 50 țări la nivel internațional. Portofoliul mai conține și cafea prăjită și ambalată (sub mărcile Stretto și Gold Mocca). De asemenea, compania este importator și distribuitor al produselor Perfetti Van Melle, pentru brandurile Chupa Chups și Mentos.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ALKA a investit 25 de milioane de euro în fabrica din Ploiești: ce produse ies pe poarta unității de producție