Lectură de un minut

09 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Ahold Delhaize au înregistrat un profit operațional peste așteptări în prima jumătate a anului

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retailerul olandez Ahold Delhaize a raportat un venit operațional subiacent peste așteptări în al doilea trimestru, de 904 milioane de euro, ca urmare a marjelor bune din SUA și a creșterii puternice a vânzărilor în Europa. Această cifră a depășit cele 859 de milioane de euro așteptate de analiști în cadrul unui sondaj realizat de companie.

 

 

Sursa foto: Unsplash

Ahold Delhaize, care operează lanțurile Stop & Shop, Giant, Food Lion și Hannaford în Statele Unite, cea mai mare piață a sa, și lanțurile Albert Heijn și Delhaize în Olanda și Belgia, a înregistrat o creștere a vânzărilor de 4,3% la un curs de schimb constant, până la 22,1 miliarde de euro, potrivit esmmagazine.

Vânzările comparabile (excluzând gazele) au crescut cu 3,6% în SUA și cu 6,3% în Europa.

Excluzând grevele recente din Belgia, legate de trecerea la un model de magazine independente pentru marca sa Delhaize, vânzările comparabile în Europa au crescut cu 7,3%, a adăugat compania.

În SUA, venitul său operațional subiacent s-a ridicat la 623 de milioane de euro, cu o marjă subiacentă de 4,6%. În Europa, a înregistrat un venit operațional subiacent de 267 de milioane de euro și o marjă subiacentă de 3,2%.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ahold Delhaize au înregistrat un profit operațional peste așteptări în prima jumătate a anului