Lectură de 3 minute

22 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Agroland preia fabrica de nutrețuri de la Caransebeș, printr-o investiție de 1,3 milioane de euro

Anca Olteanu

Agroland preia fabrica de nutrețuri combinate din municipiul Caransebeș, de la Lipoplast, investiția totală se va ridica la 1,3 milioane de euro și include achiziția și repornirea proceselor de producție, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanții Agroland au în plan obținerea certificării non-GMO (organisme nemodificate genetic) pentru furaje, fabrica din Caransebeș devenind prima astfel de unitate din România, cu această certificare.

Fabrica ocupă o suprafață de 10.000 mp și are opt angajați, în acest moment. Capacitatea de producție este, în prezent, de 12.000 tone anual, dar se estimează o creștere graduală a acesteia, cu circa 25% pe an, până în 2024. Procesul de certificare pentru producția de furaje fără organisme modificate genetic a început acum două luni și se estimează că se va încheia anul acesta, în august.   

„Obiectivul nostru este să devenim cel mai important producător de ouă de consum și carne de pasăre non-GMO din România, iar decizia de a prelua activitatea fabricii de furaje din Caransebeș este o mutare vitală, în acest sens. La nivelul Uniunii Europene, tendința către consumul de produse organice și non-GMO datează de mulți ani. Există state precum Austria, unde produsele non-GMO reprezintă până la 90% din totalul pieței, dar și țări ca România și Bulgaria, unde acest segment este aproape de zero. Din fericire, există premisele ca această piață să crească ușor cu până la 10%, în următorii trei ani.

Până acum, principalul obstacol în calea dezvoltării acestei piețe la nivel local a fost lipsa capacităților de producție pentru furaje certificate non-GMO. Odată cu certificarea  pe care o vom obține pentru fabrica din Caransebeș, piedica va fi înlăturată și sperăm că vor fi și alți antreprenori sau companii care vor investi în această direcție. Noi estimăm că la sfârșitul lui septembrie vom reuși să livrăm primele ouă certificate non-GMO, în marile rețele de retail din țară, a declarat Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland. 

Citeste si:
PayU investește în blockchain și lansează o nouă opțiune de plată, Stablecoin, pentru 450.000 de comercianți

Agroland și Lipoplast vor finaliza  procesul de achiziție a fabricii, până la finele lui 2021. În viitor, reprezentanții Agroland iau în calcul preluarea activității și a altor producători de ouă de consum și carne de pasăre, pentru a-și consolida poziția pe această piață. 

În octombrie 2020, Agroland a intrat pe piața ouălor de consum prin preluarea platformei Avicola Mihăilești, producător de ouă de consum și pui de o zi, care include șase ferme. 

Agroland este o rețea de magazine cu produse pentru gardening, pet care și hobby farming din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are peste 250 de unități, localizate în 29 de județe, și peste 2.200.000 de clienți an. Printre produsele comercializate se află: produse pentru grădinărit - seminţe, material săditor, fertilizanți, echipamente, hrană și accesorii pentru animale de companie, precum și pui de o zi, furaje echipamente pentru ferme mici şi medii, - şi hrană și accesorii pentru animale de companie. Grupul Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de 38,4 milioane de euro, la finele lui 2020, și are peste 300 de angajați. 

Citeste si:
Elefant.ro inaugurează un showroom în Brașov, în cadrul Centrului Comercial Magnolia
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agroland preia fabrica de nutrețuri de la Caransebeș, printr-o investiție de 1,3 milioane de euro