Lectură de 3 minute

13 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Adrian Hutiu a fost numit noul director de operațiuni al Agroland. Primele trei luni din 2021 au marcat cel mai bun trimestru din întreaga activitate a companiei

Anca Olteanu

Rețeaua de magazine cu produse destinate grădinăritului, animalelor de companie și hobby farming-ului din România, Agroland, anunță numirea lui Adrian Hutiu, în funcția de director de operațiuni (COO). 

Hutiu va fi direct implicat în elaborarea strategiei de dezvoltare și de creștere a gradului de inovație a Agroland, folosindu-și cunoștințele și experiența dobândite pe parcursul celor 25 de ani, petrecuți în cadrul Coca-Cola Hellenic.

Absolvent al Universității Politehnice din Timișoara, Facultatea de Management în Producție, Adrian Hutiu are la activ diferite cursuri de specializare în domeniu, iar în 2002 a obținut certificarea în management din partea Open Business School, din Anglia.

Experiența sa profesională se concretizează în aproape 25 de ani în cadrul Coca-Cola Hellenic Group, unde a ocupat numeroase funcții de management în cadrul departamentelor de vânzări, marketing și logistică, acoperind, în diverse etape, întreg teritoriul României și al Republicii Moldova.

„În prezent, suntem într-o etapă de extindere a echipei, pentru că avem nevoie de mai mulți oameni talentați, care să sprijine creșterea Agroland. Încă din 2019, am intrat într-un proces mai rapid de dezvoltare, ale cărui roade am început să le culegem de anul trecut”, a declarat Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland. 

Citeste si:
Dedeman a dublat businessul și a triplat profitul în ultimii 5 ani. Retailerul a raportat pentru 2020 afaceri de peste 9 miliarde de lei

Noua direcție de mărire a echipei Agroland a inclus-o și pe Anca Gorgan, fost manager pe social media al site-ului imobiliare.ro, care s-a alăturat echipei de marketing la finalul lui aprilie. 

Primele trei luni din 2021, cel mai bun trimestru pentru Agroland

„Odată cu listarea acțiunilor Agroland, în martie, am observat că tot mai multe persoane experimentate aplică pe pozițiile de management pe care doream să le ocupăm. Știam că această nouă etapă va aduce cu sine și nevoia de-a face angajări, dar am fost plăcut impresionat de candidații foarte bine pregătiți care au venit spre noi. Adrian Hutiu ni s-a alăturat în urma unei serii de interviuri care a durat două luni, iar pe viitor suntem deciși să procedăm la fel de riguros în alegerea noilor colegi. Experiența Ancăi Gorgan ne va ajuta la dezvoltarea semnificativă a prezenței în social media a Agroland, unde fiecare companie care vizează milioane de clienți trebuie să aibă mesaje constante și convingătoare”, a conchis Horia Cardoș.

Agroland a deschis cinci noi unități de tip MEGA, în primul trimestru al anului. Primele trei luni din 2021 au marcat cel mai bun trimestru din întreaga activitate a Agroland. Cifra de afaceri aferentă acestui interval se ridică la 45 milioane lei, în creștere cu 30% față de aceeași perioadă din 2020, când valoarea raportată a fost de 34,5 milioane lei.

Agroland este o rețea de magazine cu produse pentru gardening, pet care și hobby farming din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are peste 250 de unități, localizate în 29 de județe, și peste 2.200.000 de clienți an. Printre produsele comercializate se află: produse pentru grădinărit - seminţe, material săditor, fertilizanți, echipamente, hrană și accesorii pentru animale de companie, precum și pui de o zi, furaje echipamente pentru ferme mici şi medii, - şi hrană și accesorii pentru animale de companie. Grupul Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de 38,4 milioane de euro, la finele lui 2020, și are peste 300 de angajați. 

Citeste si:
Analiză: Cifra de afaceri a hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor a scăzut cu 35% în 2020

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Adrian Hutiu a fost numit noul director de operațiuni al Agroland. Primele trei luni din 2021 au marcat cel mai bun trimestru din întreaga activitate a companiei