Lectură de 3 minute

12 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Agroland deschide un nou magazin MEGA, cel de-al 18-lea la nivel național în urma unei investiții de 1 milion de lei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Agroland, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță deschiderea unui nou magazin MEGA, în Timișoara, fiind cel de-al doilea inaugurat în acest oraș, după Agroland MEGA Moșnița și cel de-al 18-lea pe teritoriul României.

„Pe parcursul anului trecut am reușit să deschidem 12 magazine MEGA și ne așteptăm ca în 2022, veniturile realizate de acestea să crească pe fondul maturizării lor. În același timp, nu vrem să ne oprim din procesul de extindere și rămânem concentrați să ne atingem obiectivul de a deschide zece noi magazine MEGA la nivel național anul acesta și dublarea cifrei de afaceri generată de ele, comparativ cu anul 2021”, a declarat Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System.

Noul magazin Agroland MEGA deschis în Timișoara, în Centrul Comercial Funshop Park, se întinde pe o suprafață de aproximativ 630 de metri pătrați, incluzând depozitul, iar clienții vor avea acces la o gamă de peste 3.000 de produse.

Investiția în Agroland MEGA Timișoara s-a ridicat la aproximativ 1 milion de lei, sumă în care nu sunt incluse stocurile de marfă. Conducerea companiei estimează vânzări de peste 5 milioane de lei realizate de noul magazin în anul 2023 și un trafic mediu zilnic de aproximativ 200-300 de persoane.

Zece magazine Agroland MEGA în 2022

Agroland MEGA Timișoara este cel de-al treilea magazin deschis de companie anul acesta, după MEGA Pașcani și MEGA Huși. Investițiile efectuate în deschiderea celorlalte două magazine s-au ridicat la aproximativ 700.000 de lei pentru MEGA Pașcani și 500.000 de lei pentru MEGA Huși. Compania se așteaptă ca fiecare dintre cele două magazine să realizeze vânzări de peste 4 milioane de lei în 2023. Obiectivul companiei este ca până la finalul anului să deschidă zece astfel de magazine la nivel național.

Pentru 2022, Agroland Business System vizează o cifră de afaceri de 241 milioane de lei, o EBITDA de 20,7 milioane de lei și un profit net de 13 milioane de lei. De asemenea, compania are în vedere investiții totale de aproximativ 17 milioane de lei în dezvoltarea tuturor liniilor de business. În ceea ce privește rețeaua de magazine, pe lângă activitatea de extindere, compania analizează și posibilitatea de demarare a unor proiecte în zona de sustenabilitate, prin investiții în instalarea de panouri fotovoltaice și utilizarea de alte soluții de energie regenerabilă pentru magazinele, depozitele și fermele sale.

Agroland Business System este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AG. Compania a fost fondată în anul 2009 la Timișoara de către antreprenorul Horia Cardoș și astăzi operează o rețea de peste 250 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie. De asemenea, compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu. Agroland este activă și în zona de tehnologie prin AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare din România care stimulează și susține inovația în agricultură.

Citeste si:
Premieră pe piața de retail din România: parteneriat între Profi și Auchan
Premieră pe piața de retail din România: parteneriat între Profi și Auchan
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agroland deschide un nou magazin MEGA, cel de-al 18-lea la nivel național în urma unei investiții de 1 milion de lei