Lectură de 2 minute

15 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Agroland deschide cel de-al 24-lea magazin MEGA la final de an. În  ce județ a fost inaugurat

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță extinderea rețelei Agroland MEGA la 24 de unități la nivel național prin deschiderea unui nou magazin situat în Dumbrăvița, județul Timiș.

Sursa foto: Agroland

Noul magazin MEGA Dumbrăvița este a cincea unitate MEGA deschisă în acest an, fiind al doilea magazin din proximitatea Timișoarei, după MEGA Moșnița. MEGA Dumbrăvița a presupus o investiție de 650.000 de lei, sumă care nu include stocurile de marfă. Acesta are o suprafață de peste 200 mp, cu o gamă de peste 3.000 de produse.

Conducerea companiei estimează pentru acest magazin vânzări de peste 3,5 milioane de lei pentru anul 2024, cu un trafic mediu zilnic de aproximativ 250 de persoane.

Agroland Business System a înregistrat în primele nouă luni din 2023, la nivel consolidat, venituri din exploatare de 250,2 milioane de lei, în scădere cu 2% comparativ cu aceeași perioadă din 2022, și un profit net de 4,9 milioane de lei, o majorare cu 38% față de perioada comparabilă a anului trecut.

Agroland Business System (BVB: AG) este o companie antreprenorială românească, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România. Compania a fost fondată în anul 2009 la Timișoara de către antreprenorul Horia Cardoș și astăzi operează o rețea de aproximativ 230 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie. De asemenea, compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu. Agroland este activă și în zona de tehnologie prin AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare din România care stimulează și susține inovația în agricultură. Acțiunile Agroland Business System sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 sub simbolul AG.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agroland deschide cel de-al 24-lea magazin MEGA la final de an. În  ce județ a fost inaugurat