Lectură de 2 minute

20 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Agroland inaugurează Fabrica de Furaje de la Ișalnița cu o investiție de 20 de milioane de lei 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță inaugurarea Fabricii de Furaje de la Ișalnița, județul Dolj, o investiție cu o valoare totală de 20 de milioane de lei.     

Sursa foto: Agroland

Capacitatea anuală de producție a fabricii de la Ișalnița este de 28.000 de tone, acoperind aproximativ 60% din necesarul de furaje destinat fermelor și magazinelor din rețeaua Agroland. În cadrul acesteia, vor fi produse furaje negranulate, brizurate și granulate, care vor fi comercializate vrac, la pungă mare sau sac.

Fabrica de la Ișalnița este a doua unitate de producție a furajelor deținută de Agroland Business System, după Fabrica de Nutrețuri Combinate de la Caransebeș, inaugurată la finalul anului 2022, care are o capacitate anuală de producție de 7.000 de tone.

Astfel, capacitatea anuală totală de producție a furajelor în cele două fabrici a ajuns la 35.000 de tone, reprezentând aproximativ 75% din totalul furajelor necesare într-un an pentru diviziile de food și retail ale grupului Agroland.

Agroland Business System (BVB: AG) este o companie antreprenorială românească, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România. Compania a fost fondată în anul 2009 la Timișoara de către antreprenorul Horia Cardoș și astăzi operează o rețea de 230 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie.

De asemenea, compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu.

Agroland este activă și în zona de tehnologie prin AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare din România care stimulează și susține inovația în agricultură. Acțiunile Agroland Business System sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 sub simbolul AG.

Citeste si:
DEICHMANN vinde pentru prima dată în România peste patru milioane de perechi de pantofi
DEICHMANN vinde pentru prima dată în România peste patru milioane de perechi de pantofi
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agroland inaugurează Fabrica de Furaje de la Ișalnița cu o investiție de 20 de milioane de lei