Lectură de 2 minute

18 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Compania agritech AGRIVI se extinde după investiții de 4 milioane de euro. Planuri pentru un software de gestionare a fermelor

Angela Alexandru

AGRIVI, companie globală din domeniul agritech, prezentă și pe piața din România, a obținut 4 milioane de euro investiție de seria A, de la fonduri internaționale precum South Central Ventures, Fondul European de Investiții și Banca Croată pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Finanțarea va permite startup-ului să își extindă acoperirea pe piețele cheie din Europa și Statele Unite, inclusiv ȋn România, prin dezvoltarea software-ului de gestionare a fermelor.

Software-ul AGRIVI de management al fermelor este una dintre cele mai ample platforme de acest tip de pe piață și este disponibil pentru firmele românești, ȋn limba română, de un an și jumătate. AGRIVI are un sediu ȋn București și o echipă care ajută companiile să se dezvolte.

Runda de finanțare vine ȋntr-o perioadă prolifică pentru AGRIVI, în care compania a cunoscut o creștere rapidă a numărului de clienți și recunoaștere pe piață, dar și ȋntr-un moment de boom al industriei agro-alimentare.

Portofoliul de clienți al companiei a ajuns să includă branduri precum Nestle, Driscoll’s, Kimberly-Clark și BNP Paribas, printre multe altele. Compania de consultanță globală EY recomandă soluțiile cu impact rapid, inclusiv Guvernelor care vor să îmbunătățească sustenabilitatea sectorului alimentar și să reducă impactul climatic la nivel național.

Citeste si:
Kaufland deschide Sol și Suflet, prima fermă regenerativă din România și centru educațional pentru fermierii la început de drum

,,AGRIVI a ȋnregistrat un progres excepțional de la investiția noastră inițială din 2016. S-au poziționat, pe harta globală a companiilor de agritech, drept una dintre cele mai bune platforme de management al fermelor. De asemenea, sunt încântat că Fondul European de Investiții a identificat această oportunitate și a participat la prima noastră co-investiție. Cred că fondurile provenite din această rundă de finanțare vor permite celor de la AGRIVI să își accelereze mai multe linii de business și să aibă un impact global asupra producției de mâncare sănătoasă”, a declarat Jure Mikuz, investitor principal în această rundă și Managing Partner al South Central Ventures.

Ȋn urma noii finanțări, compania intenționează să ȋși extindă prezența ȋn România, prin creșterea numărului de angajați, și să ajungă la cât mai mulți fermieri din țara noastră. Platforma AGRIVI susține fermele și companiile agro-alimentare în a obține producții sustenabile, din punct de vedere economic și ecologic.   

AGRIVI este o companie din domeniul agritech, fondată ȋn 2013. Are sedii ȋn Londra, București, Zagreb și Varșovia și oferă servicii de management firmelor din domeniul agro-alimentar din peste 100 de țări. 

Citeste si:
Lidl lansează Way To Go, marca proprie de ciocolată sustenabilă
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Compania agritech AGRIVI se extinde după investiții de 4 milioane de euro. Planuri pentru un software de gestionare a fermelor