Lectură de 3 minute

14 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Aglomerație de sărbători: Bookurier s-a pregătit cu 120 de mașini și 150 de curieri în teren

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Bookurier, companie românească de curierat fondată în 2008, estimează că în perioada sărbătorilor de iarnă, volumele de livrări vor crește chiar și cu 80% față de media din restul anului. Tocmai în acest sens au pregătit 120 mașini, 200 angajați dintre care în departamentul operațional activează peste 150.

Sursa foto: Bookurier/ Facebook

Luna decembrie este una dintre cele mai provocatoare perioade din an pentru companiile de curierat. Crăciunul și Anul Nou transformă decembrie în cea mai aglomerată lună de shopping din an, ceea ce pune o presiune mare în industria de curierat. Tocmai de aceea, Bookurier s-a pregătit cu redimensionarea capacităților operaționale în sensul de creștere, a dezvoltat capacitățile de integrare digitală cu diferitele platforme de magazine la cheie precum și extinderea ferestrei operaționale de livrare atât în timpul săptămânii cât și în perioada de weekend.

Tocmai pentru că într-o singură zi, putem ajunge la peste 20.000 de expedieri livrate, compania a pregătit suplimentarea flote de livrare prin angajarea unui număr suplimentar de noi colaboratori, amenajarea unui nou spațiu de depozitare pentru procesarea volumelor suplimentare, precum si îmbunătățirea schemei de plată pentru performanță în livrare a partenerilor noștri, pentru a face față cu brio în toată luna decembrie.

Ciprian Dumbraveanu, Head of Sales bookurier Logistics

De 14 de ani, compania Bookurier investește constant în servicii și soluții bazate pe tehnologii noi care să ajute clienții să economisească timp și bani. Tocmai în acest sens, a lansat în acest an București Today, serviciu de livrări rapide în București, în 24 de ore și redirecționarea gratuită a coletelor ramburs.

Potrivit datelor companiei de curierat Bookurier, de sărbătorile de iarnă, cea mai aglomerată perioadă, volumele de livrări cresc chiar și cu 80% față de media din restul anului.

Conform statisticilor în domeniu, comercianții online obțin mai multe comenzi datorită reducerii timpului de livrare, accesului aproape imediat la produse, ceea ce face astfel alegerea mai ușoară. Compania estimează pentru sezonul de vârf din an o creștere cu peste 20% a volumelor, față de anul trecut. Ca să prevină întârzierile la colete, compania de curierat Bookurier a mărit capacitatea depozitelor cu 50% și a forței de livrare cu peste 30%.

București Today este o soluție care răspunde unei cereri frecvent întâlnită în ultimii doi ani pe piața din România – livrarea în aceeași zi. Acest lucru este rezultatul creșterii apetitului pentru cumpărături online, pe fondul diversificării cererii, cât și a restricțiilor sociale cauzate de pandemie.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Bookurier are acoperire de 100% din teritoriul național și livrează coletele în orice localitate din Romania, fără taxare de kilometri exteriori, direct la ușa destinatarului. Pentru un cost cât mai scăzut, opțiunea Economic asigură un procent de livrare la 24 de ore de peste 85% din totalul coletelor preluate. În caz de livrare nereușită, returul coletului se efectuează fără costuri suplimentare. Funcțiile de urmărire în timp real al coletului asigură faptul că atât companiile care furnizează produsele, cât și clienții acestora, vor primi imediat actualizări cu privire la statusul comenzii.

Companie românească fondată în 2008, Bookurier este un serviciu de curierat care livrează colete pentru marile branduri locale. Echipa Bookurier caută permanent soluții de livrare care să răspundă nevoilor sociale actuale și a sectorului de e-commerce aflat în creștere.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Aglomerație de sărbători: Bookurier s-a pregătit cu 120 de mașini și 150 de curieri în teren