Lectură de un minut

19 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de echipamente sportive Adidas vinde brandul Reebok

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Retailerul de echipamente sportive Adidas confirmă că va vinde brandul Reebok, după ce l-a achiziționat în 2006. Producătorul de îmbrăcăminte și încălțăminte vrea să se concentreze mai mult pe susținerea brandului său omonim. 

Producătorul german Adidas a cumpărat marca sportivă americană Reebok în urmă cu 15 ani, cu 3,8 miliarde de dolari, pentru ca acum aceasta să fie evaluată la 1,2 miliarde de dolari, notează Retail Gazette.

Printre potențialii cumpărători se numără VF Corp, proprietarul Timberland și North Face, dar și Anta International, producător chinez de echipamente sportive.

Adidas a declarat că intenția de vânzare a brandului face parte dintr-o strategie de cinci ani, care va fi prezentată pe 10 martie. S-a precizat faptul că planul este concentrat pe consolidarea poziției de lider a mărcii Adidas.

În ciuda faptului că vânzările online s-au dublat, Adidas raporta pentru trimestrul doi al anului 2020 pierderi de aproape 400 de milioane de dolari, când a avut magazinele fizice închise din cauza pandemiei de coronavirus. Tot atunci, subsidiara Reebok anunța că veniturile au scăzut cu 42%.

„Reebok și Adidas vor putea să își realizeze mai bine potențialul de creștere independente una de cealaltă. Vom lucra cu sârguință în următoarele luni pentru a asigura un viitor de succes pentru marca Reebok și echipa din spatele acesteia.”, a declarat directorul general al Adidas, Kasper Rorsted.

Încă de când s-a alăturat grupul, Rorsted a negat speculațiile că ar vrea să vândă Reebok și a închis magazinele Reebok cu performanțe slabe. După ce brandul a revenit pe profitabilitate în 2019, Rorsted a încercat să crească vânzările prin promovarea de linii de încălțăminte precum CrossFit Nano și FloatRide Run.

Citeste si:
Îmbrăcăminte și încălțăminte ”de lux”, oprite la vamă. Ce au descoperit polițiștii
Îmbrăcăminte și încălțăminte ”de lux”, oprite la vamă. Ce au descoperit polițiștii
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de echipamente sportive Adidas vinde brandul Reebok