Lectură de 2 minute

01 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Acțiunile Agroland au fost listate la Bursa de Valori București

Andra Imbrea

Agroland Business System S.A. anunță listarea pe Bursa de Valori București, unde începând de pe 1 martie 2021 acțiunile companiei vor fi admise la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT), Sectorul Titluri de Capital, Categoria Premium.

Agroland are în plan continuarea expansiunii la nivel național, prin extinderea noului concept de magazine Agroland MEGA, unde sunt comercializate produse de hobby farming, îngrijirea animalelor de companie și grădinărit, în cât mai multe orașe mari ale țării.

Mărirea rețelei se va reflecta și pe piața de capital, prin creșterea valorii companiei la bursă, pe măsură ce aria de acoperire a rețelei comerciale și vânzările se vor majora. Horia Cardoș, fondatorul rețelei, a declarat că își dorește să finanțeze parțial această creștere prin emisiuni viitoare de acțiuni și/ sau obligațiuni.

Agroland este cel mai mare lanț de magazine din România specializate pe segmentele de grădinărit, îngrijirea animalelor de companie și hobby farming. De curând, a inaugurat primul magazin MEGA din 2021, situat la nord de București, în Afumați, în urma unei investiții greenfield de 500.000 de euro. Această unitate deschide o serie de opt locații noi pe care compania dorește să le aibă funcționale în acest an, inclusiv una în sud-vestul Capitalei, la Bolintin-Vale.

Vezi și: Producătorii și retailerii care s-au listat la bursă în 2020

Retail jobs

"Suntem prezenți pe o piață cu potențial ridicat de creștere, care s-a dovedit ferită de perturbările activităților economice generate de criza de sănătate publică care ne afectează de aproape un an. Pentru a înțelege mai bine direcția în care mergem, cred că este suficient doar să vă exemplific prin faptul că vechiul magazin Agroland din Afumați, situat foarte aproape de cel actual, avea doar 70 de metri pătrați și câteva sute de produse, pe când noul Agroland MEGA are 600 de metri pătrați și peste 3.000 de produse.

Tot mai mulți locuitori din România, chiar din mediul urban, sunt interesați de o viață sănătoasă, își găsesc plăcerea în prepararea hranei din ingrediente cultivate de ei, sunt încântați de a crește flori, pe balcon sau la curte, și caută a le oferi cele mai sănătoase opțiuni de hrană animalelor de companie. Este o tendință deja clară în alte state europene, care a prins rădăcini și în România, s-a accentuat în ultimul an, grație generalizării practicii muncii la distanță, și care va crește în continuare", a declarat Horia Cardoș, fondatorul rețelei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Acțiunile Agroland au fost listate la Bursa de Valori București