Lectură de 2 minute

21 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Abatorul Periş preia 3 unități de procesare a cărnii de la Grupul Cathedral, deținut de antreprenorul Alin Zamfira

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Abatorul Periş, cel mai mare procesator al porcilor şi cărnii de porc din sud-estul ţării, anunţă preluarea a trei unităţi regionale de procesare şi comercializare a cărnii deţinute de antreprenorul Alin Zamfira, respectiv Grupul Cathedral, o afacere consolidată care generează venituri de aproximativ 40 de milioane euro pe an.

Sursa foto: Periș/ Facebook

Potrivit unui comunicat al companiei, preluat de Agerpres.ro, tranzacţia este pe bază de schimb de acţiuni în urma căruia Alin Zamfira intră în acţionariatul Abatorul Periş cu o participare de 40%, urmând să deţină funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Consiliul Concurenţei a fost deja notificat, tranzacţia urmând a se finaliza după primirea deciziei.

Grupul Cathedral şi-a început activitatea în anul 2015 din dorinţa de a aduce în marile lanţuri de magazine produse cu specific românesc. Astăzi, din Grup fac parte două unităţi specializate de procesare a cărnii, Cathedral Distribution şi Policalita, precum şi Almado Total Distribution, care deţine o reţea de 12 magazine specializate în judeţele Buzău, Vrancea şi Bacău.

Alin Zamfira este originar din judeţul Buzău, fiind unul dintre cei mai tineri investitori, din industria de carne din România, care s-a dezvoltat extrem de rapid în ultimii ani. Este recunoscut în piaţă ca un bun partener, atât al furnizorilor cât şi al reţelelor de retail, promovând constant excelenţa în calitatea produselor oferite consumatorilor.

Această afacere consolidată generează venituri de aproximativ 40 milioane euro pe an, având peste 300 de angajaţi.

Abatorul Periş este cel mai mare procesator al porcilor şi cărnii de porc din sud-estul ţării şi deţine la Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual. Abatorul Periş este, de asemenea, specializat în producţia produselor româneşti din gama ultra proaspătă. Compania a fost înfiinţată în 2019, cu scopul de a procesa şi comercializa carne de porc destinată aprovizionării Capitalei şi zonei de sud-est a ţării. În ultimii ani, societatea a investit peste 20 de milioane de euro în retehnologizarea şi creşterea capacităţii de producţie şi a devenit una dintre cele mai mari unităţi de procesare a cărnii de porc din România. Produsele companiei sunt comercializate în marile lanţuri de magazine, cât şi în reţeaua proprie de 30 de magazine de carne sub marca "Periş". Abatorul Periş are peste 400 de angajaţi şi estimează pentru 2023 o cifră de afaceri de 100 milioane de euro.

Citeste si:
Programul București Mall-Vitan și Plaza România de Paște: când vor fi deschise centrele comerciale
Programul București Mall-Vitan și Plaza România de Paște: când vor fi deschise centrele comerciale
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Abatorul Periş preia 3 unități de procesare a cărnii de la Grupul Cathedral, deținut de antreprenorul Alin Zamfira