Lectură de 2 minute

05 Jul 2021 - Știri și Noutăți

A&D Pharma, controlat de fondul Penta Investments, a închiriat al doilea cel mai mare hub de distribuție din România, în CTPark Sibiu

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul A&D Pharma, controlat de fondul Penta Investments, care deține lanțul de farmacii Dr. Max, a închiriat un depozit de 9.000 de metri pătrați în proiectul CTPark Sibiu situat în zona de vest a orașului, tranzacție intermediată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Acesta va fi cel de-al doilea mare hub de distribuție pentru compania A&D Pharma, după cel din București, care are în prezent o suprafață de peste 27.000 de metri pătrați. Prin poziționarea în proximitatea Centurii și a Autostrăzii Sibiu – Arad, noul depozit va facilita procesul de aprovizionare atât a farmaciilor din centrul și vestul țării, cât și distribuția comenzilor online, linie de business aflată în plină dezvoltare pentru grupul Dr. Max.

„Depozitul închiriat va avea temperatura controlată integral pentru stocarea riguroasă a diferitelor tipuri de medicamente, conform reglementărilor în vigoare”, a declarat Rodica Târcavu, partner, Industrial Agency Cushman & Wakefield Echinox.

A&D Pharma, controlat de fondul de investiții Penta Investments, are o experiență pe piața locală de peste 25 de ani și este unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din România care oferă servicii de retail farmaceutic și distribuție de medicamente. În România, A&D Pharma operează prin două linii de business: linia de distribuție de medicamente, Mediplus Exim SRL și linia de retail pharma, Dr.Max și Sensiblu.

CTP are un portofoliu de parcuri logistice și industriale în România, cu o suprafață care ajunge la peste 1,5 milioane metri pătraţi, din care 1,3 milioane metri pătraţi concentrați în București. CTPark Sibiu este un proiect început în anul 2019, cu o suprafață construită de 20,000 metri pătraţi reprezentată de două clădiri distincte, având potențial de dezvoltare de peste 100.000 metri pătraţi.

„Acest nou depozit va facilita cu succes procesul de aprovizionare al farmaciilor din regiune și reprezintă un pas important în consolidarea business-ului nostru”, a declarat Sorin David, director logistic național al A&D Pharma.

Brandul Dr. Max a fost adus pe piața locală de proprietarul Penta Investments, care a preluat grupul farmaceutic AD Pharma, și a înlocuit farmaciile Punkt și o parte din locațiile Sensiblu. Dr. Max a ajuns în februarie 2021, într-un an de când a intrat pe piața locală, la o rețea de peste 450 de farmacii naționale, disponibile în 93 de orașe din România.

Cushman & Wakefield, unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 51.000 de angajați în peste 70 de țări, ajută chiriașii, proprietarii și investitorii în optimizarea valorii activelor. Cu venituri de 8,2 miliarde de dolari, serviciile principale ale companiei sunt: consultanță în gestionarea activelor şi investițiilor, piețe de capital, închirieri, administrarea proprietăților, reprezentarea chiriașilor, servicii de proiect și evaluare. Cushman & Wakefield Echinox este afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deținut și operat independent.

Citeste si:
Cushman & Wakefield Echinox: Care sunt proiectele de retail ce ar urma să fie inaugurate în 2024
Cushman & Wakefield Echinox: Care sunt proiectele de retail ce ar urma să fie inaugurate în 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  A&D Pharma, controlat de fondul Penta Investments, a închiriat al doilea cel mai mare hub de distribuție din România, în CTPark Sibiu