Lectură de 3 minute

12 Oct 2023 - Știri și Noutăți

6 branduri internaționale despre care nu știai că sunt israeliene 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

De la companii de tehnologie la mâncare și modă, Israelul are de toate. Ai fi surprins să afli că multe dintre produsele și serviciile pe care le consumi sunt fabricate sau au sediul în Israel. Iată o listă cu 6 dintre produsele de top din lume care își au rădăcinile în Israel.

Sursa foto: Unsplash

Iată o selecție de 6 branduri israeliene prezente și cunoscute la nivel internațional:

Sabon

Compania a fost fondată de doi tineri antreprenori, care au folosit o rețetă australiană veche de 70 de ani pentru a crea săpunuri, potrivit ulpanor.com.

Sabon este numele ebraic al cuvântului săpun. În Israel, produsele sunt încă vândute sub denumirea "Sabon Shel Pa'am", care înseamnă săpun din trecut. De la înființarea sa, compania s-a extins și operează în 180 de locații diferite din întreaga lume. Ingredientele lor sunt obținute direct din Marea Moartă și toate produsele sunt încă fabricate local în Israel.

Portocalele Jaffa

Dacă ești un iubitor de portocale, atunci trebuie să fi mâncat portocale Jaffa măcar o dată în viață. Aceste portocale, cultivate în Jaffa, au coaja groasă și nu au semințe, ceea ce le face mai ușor de exportat în întreaga lume. Ele sunt produse și în alte țări din Orientul Mijlociu, dar Israelul este un exportator principal de portocale Jaffa, în special în U.E.

Michal Negrin

Michal Negrin este un brand de bijuterii care vinde produse de design pentru casă și bijuteri vintage în peste 65 de magazine în diferite locații. A început ca o mică tarabă în piața de artizanat din Nachlat Binyamin în urmă cu trei decenii.

Daniella Lehavi

Daniella Lehavi este un designer de lux de genți din piele, pantofi și accesorii. Compania se mândrește cu fabricarea tuturor produselor în Israel. Daniella și-a deschis primul atelier în 1990 și de atunci s-a extins în țări precum SUA, Canada și Coreea.

Din cauza unei bătălii prelungite cu cancerul, Daniella a murit în 2013, iar de atunci fiul ei, Ori Lehavi, a continuat moștenirea mamei sale. El este responsabil de crearea produselor în fiecare sezon. Compania are mai mult de 60 de angajați care lucrează în diferite departamente.

Citeste si:
Se vor scumpi produsele Sabon din cauza războiului din Fâșia Gaza? Răspunsul Cristinei Ivasuc, Country Manager Sabon România
Se vor scumpi produsele Sabon din cauza războiului din Fâșia Gaza? Răspunsul Cristinei Ivasuc, Country Manager Sabon România

Bomboane de ciocolată de Max Brenner

Max Brenner este o ciocolaterie populară care a fost fondată de către duo-ul israelian Max Fichtman și Oded Brenner. Chiar dacă are sediul central în New York, a fost fondată în urmă cu 25 de ani în Ra'anana, Israel. De la înființare, compania s-a extins în peste 50 de locații din lume - majoritatea dintre acestea fiind în Australia.

Compania are o gamă vastă de produse, care include crepes, milkshake-uri, vafe și ciocolată caldă. Calitatea produselor atrage mulți clienți, dar stilul lor de servire prin intermediul unor vase unice îi face să se distingă de restul. De asemenea, sunt produse certificate Kosher.

Waze

Compania a fost fondată de Ehud Shabtai sub numele de FreeMap Israel. Obiectivul principal al lui Ehud a fost de a crea o aplicație care să aibă o hartă a Israelului în limba ebraică și care să poată fi folosită de oricine în mod gratuit.

A fost achiziționată de Google în 2013 pentru suma uriașă de 966 milioane de dolari. Cei 100 de angajați care lucrau pentru Waze la acel moment, au primit o plată de peste 1 milion de dolari fiecare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  6 branduri internaționale despre care nu știai că sunt israeliene