Lectură de 2 minute

09 Sep 2021 - Știri și Noutăți

5 to go cumpără lanțul de cafenele Take Five Coffee din Constanța

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

5 to go cumpără primul lanț de cafenele prin preluarea operațiunilor Take Five Coffee din Constanța. Tranzacția a fost definitivată în luna septembrie și vizează trei dintre cele patru cafenele ale antreprenorilor constănțeni. Astfel, grupul 5 to go își va consolida prezența în oraș și ajunge la șapte unități deschise în Constanța.

„Dezvoltarea 5 to go în țară este una dintre direcțiile noastre strategice începând cu anul 2020. Preluarea Take Five Coffee este un pas important pentru noi, fiind prima tranzacție de acest gen. Întotdeauna am fost aproape de antreprenorii locali, am ales să colaborăm cu producători locali și să susținem micile afaceri independente, prin parteneriate sau know-how, ori de câte ori am putut.

Este o zonă nouă pe care o explorăm, aceasta de achiziții, însă este un pas natural în strategia noastră de dezvoltare. Cu atât mai mult cu cât poate fi și un ajutor pe care îl oferim celor care nu mai pot susține investițiile și cheltuielile unei afaceri HoReCa, în acest context instabil”, declară Radu Savopol, cofondator 5 to go.

Investiția estimată în reamenajarea celor trei cafenele este de peste 50.000 euro. Ele vor fi operate în sistem de franciză de către parteneri actuali, care au cel puțin încă o cafenea gestionată în oraș.

5 to go vrea să ajungă la 15 cafenele în Constanța

Astfel, 5 to go își propune să depășească un număr total de 15 locații în Constanța, iar la nivel național vrea să ajungă la un total de 500 de unități până la finalul anului 2022. În acest moment, grupul depășește 250 de unități, iar până la finalul anului este estimat că va ajunge la 300 de cafenele la nivel național. În plus, anul acesta 5 to go a făcut primii pași internaționali, prin deschiderea alături de Donuterie a cinci unități în Franța.

Lanțul de cafenele 5 to go, care a lansat în luna august în magazinele Mega Image băuturile ready to drink, vrea să listeze noi produse până la finalul anului, planuri avansate vizând gama vegană de cookies.

5 to go a luat naștere în 2015, fiind fondată de Radu Savopol și Lucian Bădilă, iar în prezent a depășit pragul de 250 de locații și este unul dintre cele mai mari lanțuri de cafenele din Europa de Est, dar și una dintre cele mai accesate francize din România.

Citeste si:
Cele mai mari tranzacții din prima jumătate a anului 2024: care sunt companiile care au făcut mutări importante
Cele mai mari tranzacții din prima jumătate a anului 2024: care sunt companiile care au făcut mutări importante
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  5 to go cumpără lanțul de cafenele Take Five Coffee din Constanța