Lectură de 3 minute

15 Jun 2018 - Recomandări

Cum sa alegi perdeaua sau draperia potrivita camerei tale

Abonează-te pe  

Perdelele si draperiile pot schimba in mod definitv aspectul incaperii, motiv pentru care este important sa stii cum sa le alegi. Pana la urma, cu cat se fac combinatii dintre cele mai inteligente, cu atat incaperea va fi mai primitoare si mai eleganta. Ca sa te ajutam, iti oferim cateva sfaturi despre cum sa stii sa alegi si asortezi perdelele potrivite camerei tale.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi perdeaua pentru fereastra este sa se potriveasca ca stil si culoare cu camera pentru care o alegi. Aceasta poate varia de la materiale usoare ca de voal, pana la unele mai grele cum este catifeaua. Iar la asta te decizi in functie de cat de fin/ aerisit vrei sa fie totul.

Un lucru este clar: asortarea perdelelor cu camera poate fi o decizie grea, dar nu trebuie ca lucrurile sa fie atat de dramatice, mai ales daca tii cont de cateva detalii. Trebuie sa te gandesti ca indiferent ce ai alege - in limita rafinamentului - va adauga o nota glam si personalitate locuintei.

Uite cateva variante pe care sa le iei in considerare cand te duci la cumparaturi:

  • Alege un ton de culoare similar cu al peretilor: este o optiune mai putin stridenta vizual si va functiona grozav daca nu vrei sa te complici prea mult pentru achizitia de perdele. Mai ales daca ai deja prea multe alte decoratiuni care atrag deja atentia. Cumva, vei lasa un look monocromatic incaperii - o solutie eleganta, o abordare sigura (desi poate ca data viitoare cand vei zugravi, va trebui sa schimbi perdelele si draperiile).
  • Opteaza pentru o nuanta neutra uni, suficient de versatila ca sa se asorteze cu orice. Este, poate, cea mai popularaabordare pentru ca nu risti daca optezi pentru ceva deschis - bej, crem, gri, ba chiar si alb. Daca ti se pare prea simplu, poti adauga oricand diverse accesorii draperiilor - panglici, ornamente.
  • Decide-te pentru un contrast puternic: o alegere ceva mai indrazneata, dar care cu siguranta va fi una foarte frumoasa. Daca vrei sa atragi atentia asupra zonei ferestrelor alege o culoare complet diferita pentru perdele, in comparatie cu cele pentru pereti, dand o greutate cool camerei. Poate ca nu va fi deloc subtil, dar cu siguranta ca te poti lega de o alta nuanta de la mobila sau covor ca sa faci o asortare cat de discreta.

Orice ai alege, tine cont ca lumina naturala se va reflecta prin perdele si draperii. Tonurile mai calde, vor crea un spatiu primitor, confortabil. De asta, poate ca nu ar fi o idee prea buna sa te decizi pentru nuante albastrui, verzui, mai reci, care nu fac o lumina tocmai primitoare.

Un alt detaliu asupra caruia trebuie sa te decizi este daca draperiile sau perdele alese vor fi simple sau cu modele si imprimeuri. Asta depinde foarte mult de destinatia incaperii (living se recomanda cat mai simplu, in dormitoare mai incarcat), asta pentru ca vor avea un impact definitoriu asupra camerei.

O idee buna ar fi sa ceri o mostra de la magazin si sa probezi acasa, cum ti se pare ca se potriveste cu ce ai. Si da, nu te zgarci la material - perdelele si draperiile sunt textile care ar trebui sa fie duble in lungimea ferestrelor, pentru ca se vor aseza in frumos. Este vital sa aiba si inaltimea potrivita.

Citeste si:
Din Miami în București: Cel mai mare showroom de perdele și draperii de lux, deschis în nordul Capitalei
Din Miami în București: Cel mai mare showroom de perdele și draperii de lux, deschis în nordul Capitalei

Daca te temi ca nu ai ce sa alegi si de unde, iti spunem ca sunt foarte multe magazine online. Propuneri pentru perdele si draperii gasesti si in brosura de la kika disponibila aici.

Sursa foto Front Main: pixabay

Retail.ro /  Retail.ro /  Recomandări /  Cum sa alegi perdeaua sau draperia potrivita camerei tale