Lectură de 3 minute

19 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Românii de la Sophia intră pe piața din Spania: perdele și draperiile românești, în Mallorca și Ibiza

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Sophia, unul dintre principalele branduri românești de perdele, draperii și decorațiuni pe comandă, cu 30 de magazine în franciză în țară și SUA, intră pe piața din Spania. Focusul companiei românești este dezvoltarea rețelei de francize și micro-francize prin intermediul diasporei în insulele baleare Mallorca și Ibiza, dar și în Barcelona, în contextul unui potențial ridicat al segmentelor HoReCa și real estate rezidențial în aceste zone.  

Sursa foto: Sophia

Fondată în Iași în anul 2004, Sophia s-a extins constant în mai multe regiuni din țară, ajungând la 30 de magazine proprii și în franciză în orașe cheie. Compania mai deține o franciză în SUA, Miami și își continuă dezvoltarea internațională în Europa.

În acest moment, Sophia oferă două concepte de business - franciza, respectiv micro-franciza Sophia.

Practic, pe lângă posibilitatea de francizare, care presupune deschiderea unui magazin brick & mortar sub brandul Sophia România, în toamna anului 2023, compania românească a lansat o nouă linie de business – micro-franciza. Cu o investiție de 5000 de euro, arhitecți, designeri și pasionații de design interior pot deveni parteneri, fără să își deschidă un magazin fizic. Aceștia primesc un set complet de mostrare de țesături și au nevoie de o mașină personalizată cu brandul Sophia.

Intrarea într-o nouă țară este o decizie importantă pentru dezvoltarea firmei și a brandului Sophia, iar Spania este o cultură mai apropiată celei românești și o piață cu un potențial ridicat în domeniul ospitalității și al dezvoltării imobiliare. În etapa incipientă, intrăm pe piața spaniolă printr-o franciză și cu o gamă de produse potrivite stilului minimalist și comportamentului de consum al spaniolilor și expaților. Cum focusul nostru este în special pe vânzare către HoReCa, Mallorca, Ibiza și Barcelona au un potențial ridicat pe acest segment, însă ne adresăm și designerilor de interior pentru segmentul real estate și consumatorilor finali.

Anamaria Georgescu, fondator Sophia

Extinderea în Spania reprezintă o oportunitate strategică pentru companie, având în vedere dezvoltarea continuă a sectoarelor HoReCa și de imobiliare și închirieri rezidențiale și, în consecință, cererea crescută pentru produse și servicii de înaltă calitate în domeniul decorațiunilor interioare.

Sophia oferă o gamă diversificată de perdele și draperii de colecție, fețe de pernă, cuverturi, pleduri, traverse de pat, fețe de masă, lenjerii, sisteme de prindere - șine și galerii, obiecte decorative, magneți, canafi și flori decorative, dar și mobilier din lemn sau fier forjat. Decorațiunile textile sunt realizate pe comandă, în cele trei ateliere de creație proprii, astfel că fiecare client Sophia beneficiază de soluții customizate pentru ferestrele sale. Sophia a vândut produse de decor interior pentru peste 20.000 de case private, peste 300 de hoteluri și pensiuni, printre care Hotel Marriott din București, Hotel Ibis din București, Hotel Pleiada din Iași, Hotel Golden Tulip din București și Hotelul Păltiniș, și peste 50 de restaurante din România. Totodată, Sophia a fost prezentă și în decorarea unor spații impresionante prin vechimea și grandoarea lor, printre care Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași, Palatul Memorial ”Al. I. Cuza” de la Ruginoasa, Muzeul Unirii din Iași, Muzeul Mihail Kogălniceanu din Iași, Muzeul Petru Poni din Iași. Printre proiectele internaționale se numără Château Les Carrasses, castel cu domeniu de vinuri din Languedoc, Sudul Franței, Chateau Saint Pierre De Serjac, hotel din Puissalicon, Franţa, Les Roches Blanches hotel din Cassis, Franța. În prezent, Sophia are o rețea, la nivel national, de 30 de magazine și francize, în Bucuresti, Ploiesti, Alba Iulia, Botoșani, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj, Oradea, Baia Mare, Buzău, Suceava, Iași, Bacău, Comănești, Roman, Vaslui, Pașcani, Brăila, Vatra Dornei, Târgu Jiu, Pitești și Focșani. Franciza din SUA este situată în Hallandale Beach, Miami, Florida și se bucură de succes de mai bine de 2 ani.

Citeste si:
Carrefour se pregătește să achiziționeze un nou lanț de magazine 
Carrefour se pregătește să achiziționeze un nou lanț de magazine 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii de la Sophia intră pe piața din Spania: perdele și draperiile românești, în Mallorca și Ibiza