Lectură de 2 minute

26 Mar 2020 - Interviuri și Analize

Topul celor mai mari producători de mobilă pentru bucătărie din România

Anca Olteanu

Clasamentul celor mai mari producători de mobilă de bucătărie din România este dominat de companii românești, cu acționariat străin. Cu o cifră de afaceri cumulată de aproape 500 de milioane de lei, primele zece companii de mobilier din această nișă au circa 2.500 de angajați

Aviva din Baia Mare, Maramureș este cel mai mare producător de mobilă de bucătărie din România, cu afaceri de aproape 365 de milioane de lei și un profit de peste 50 de milioane de lei, în 2018. Prezentă de peste 18 ani în piață, compania cu acționariat israelian și englez, are aproape 2.000 de angajați.

Locul al doilea este ocupat de Gammet 2000 din Lugoj, Timiș, cu un rulaj al afacerii de aproape 65 de milioane de lei și un profit de 3,6 milioane de lei, în 2018, în scădere față de anul anterior. Compania, controlată de firma italiană RO Di CA SRL, are 155 de angajați.

Podiumul este completat de Madera Mob din Oșorhei, Bihor, care a raportat o cifră de afaceri de 18,5 milioane de lei și un profit de doar 4.000 de lei. Compania specializată în proiectarea, crearea și construirea mobilei de bucătărie, deținută de Alexandrina Negrău, are 114 angajați.

Sanitop din Brăila a înregistrat, în 2018, o cifră de afaceri de aproape 16 milioane de lei și un profit de 54.000 de lei. Compania ai cărei acționari sunt Iacob Claudiu Ciprian și Daniel Rîndunică, are 102 angajați. Brăilenii sunt urmați de Ovi Prod, din Crișeni, Sălaj, companie care are o cifră de afaceri de 12 milioane de lei și un profit de aproape 240.000. Firma, deținută de Ovidiu Duma, are 123 de angajați.

Citeste si:
MAM Bricolaj, listat la Bursa de Valori București: acțiunea cu cea mai mare valoare a tranzacțiilor în prima zi

Sucevenii de la Palagheanu Joinery’s au un rulaj al cifrei de afaceri de aproape 12 milioane de lei și un profit de peste 5 milioane de lei. Compania, deținută de familia Palagheanu, este prezentă pe piață din 2012 și are în prezent 39 de salariați.

Bostanimob din Paunești, Vrancea este deținută de Florinel Bostan și are o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei și un profit de peste 5 milioane de lei, cu 39 de salariați. Adorianis Trans din Crișeni, Sălaj are o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei și un profit de peste 100.000 de lei. Firma deținută de Ilie Niculaie Pătălău are 56 de angajați. 

Lara Mob Design din Suceava are o cifră de afaceri de 3,8 milioane de lei și un profit de aproape 220.000 de lei. Firma deținută de Bogdan Moscaliuc are 37 de angajați. Erdfa Company, din Satu Mare completează clasamentul cu o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei și un profit de peste 70.000 de lei. Compania deținută de familia Szolomaier are 32 de salariați.

 

Citeste si:
Documentare despre sustenabilitate, risipa alimentară sau impactul industriei asupra mediului pe care trebuie să le vezi

 

Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Topul celor mai mari producători de mobilă pentru bucătărie din România