Lectură de 8 minute

15 Dec 2020 - Interviuri și Analize

Produse tradiționale românești: de unde poți comanda online cu livrare

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Sărbătorile de iarnă din 2021 se anunță a fi diferite de anul trecut, când neliniștea și lipsa siguranței au tulburat spiritul de Crăciun. Dacă pandemia încă impune distanțare socială și nu prea ai timp sau pricepere în a găti cele necesare, atunci poate că ar trebui să te gândești să dai o comandă cu produsele tradiționale care nu trebuie să îți lipsească. Fie că este vorba despre tobă, sarmale, caltaboși sau cârnați, am selectat câteva băcănii care fac livrări la domiciliu și care prepară rețete vechi ca odinioară pentru gusturi ca altădată.

Articol actualizat în decembrie 2021

Vânzările de produse tradiționale cresc în perioada sărbătorilor de iarnă și sunt șanse mari ca 2021 să nu facă excepție, ci dimpotrivă. Sunt destul de multe magazine online ale producătorilor locali care preiau comenzi și fac livrări la domiciliu. Indiferent pentru ce specialități din carne pentru Crăciun optezi - mezeluri, tobă, cârnați, șorici, piftie, sarmale sau șuncă afumată - îți sugerăm mai jos câteva opțiuni pentru plasare de comenzi. Găsești informații atât despre taxele de livrare, cât și despre ce poți cumpăra sau durata de transport.

Acum puteți găsi produse tradiționale românești și în principalele platforme de livrare de alimente, precum Glovo sau foodPanda, dar și în cele mai recente aplicații de pe piață precum Freshful sau FAN Delivery.

Băcănii cu produse tradiționale românești

Băcănia lui Tomiță

Băcănia lui Tomiță se laudă cu delicii și dichisuri, cu produse românești de casă și este o afacere de familie, din Brașov, care „și-a propus să aducă în cât mai multe căsuțe sau cămăruțe produse din ingrediente naturale, făcute după rețete simple.” Cu un magazin online la dispoziție, aici găsești dulciuri, produse pentru copii, cadouri, produse apicole și diverse de băcănie. De Crăciun oferta include diverse specialități dar și multe preparate din carne: tobă, șuncă cu mirodenii, caltaboș, răcitură din carne de porc, cobză cu păstrăv.

Pentru comandă, trebuie să știi că livrarea se face în toată țara prin curierat rapid și durează între 1-7 zile, în funcție de disponibilitatea produselor. Transportul este gratuit la comanda de peste 500 lei în țară sau gratuit în orașul Brașov și împrejurimi dacă distanța maximă este 30 km și comanda minimă de 100 lei.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Bunătăți de casă Cristina

Dacă îți plac produsele tradiționale românești și nu ești în țară, producătorul local Bunătăți de casă Cristina distribuie produse și în străinătate (comandă de minim 200 de lei). După ce comanda este confirmată, produsele se pregătesc și se trimit prin curier între 1-3 zile, cu mențiunea că taxele de livrare se calculează automat atunci când se plasează comanda și depind de greutate, distanță și valoare.

Cămara cu bunătăți de aici include zacuscă, dulcețuri, gemuri, murături, siropuri, produse de patiserie. În ceea ce privește oferta pentru sărbători, ai mai multe produse de carne: cârnați de mangaliță, ceafă afumată, jumări, chișcă moldovenească, lebăr, slănină afumată, sărmăluțe, șuncă țărănească și tobă.

Carne de Crăciun de la Zimbria

Zimbria are la bază ideea de afacere a familiei Verdeși din Galați, care s-a specializat în comercializarea de preparate din carne și brânzeturi fabricate tradițional cu rețete vechi de zeci de ani. Că este vorba despre specialități din carne, de brânzeturi, italienești sau de măsline sunt șanse mari să găsești ce ai nevoie pentru Crăciun.

Produsele de sărbători sunt incluse într-o categorie separată: purcel copt la jar, cozonac, brânză la saramură, jumări din piept de rață, untură de mangaliță, caltaboș, lebăr, jambon, mușchiuleț, pastramă, pate în untură, slănină afumată, cârnați și altele. Pentru a plasa o comandă, trebuie să știi că se livrează oriunde în România și se va face contra cost sau gratuit, în funcție de condițiile aplicabile comenzii, care îți vor fi comunicate înainte de finalizarea ei (comanda minimă este de 100 de lei - transportul costă 25 lei în București, în Ilfov 35 de lei, în Galați 10 lei, iar pentru alte județe 35 de lei).

Conacul Boierului

Conacul Boierului are niște cuvinte alese atunci când vine vorba despre a-și face introducerea: „te întâmpinăm cu bucate promise. Iată, te-așteaptă brutăria pe vatră, cărnurile și brânzeturile proaspete, bucătăria tradițională, crama nobilă și dulciurile irezistibile.” Poți cumpără de aici produse făcute după un caiet de rețete din 1929: conserve, salate, dulcețuri, șerbeturi, sucuri, pâine, dar și mâncare gătită.

De Crăciun, produsele din carne înseamnă jambon, mușchi de porc afumat, sunculiță țărănească, pastramă de pui coaptă, slănină afumată, salam de casă, babic, chorizo, tobă boierească, cârnați. Despre livrare - oriunde în București sau Pipera, fără alte costuri de transport.

Bătrânu' Sas

Produse tradiționale românești cu livrare în țoată țara de la Bătrânu’ Sas, care spune că produce mezeluri după rețete cu minim de conservanți și fără înlocuitori de carne.

Printre altele, mai găsești aici carne grill (semipreparate, frigărui sau de grătar), dulciuri de cofetărie, lactate dar și multe bunătăți pentru Crăciun. Aici sunt incluse gustări (covrigei, cookies, saleuri), dulciuri (cookies, turtă dulce, pască, biscuiți, fursecuri). Livrările se fac marți-sâmbătă, la nivel național, prin curieri, iar costurile diferă (național 25 lei, Sibiu 15 lei, gratuită la comenzi peste 300 lei).

Ferma din Curte

Preparate tradiționale din porc pentru sărbătorile de iarnă poți comanda și de la Ferma din Curte. Afacerea a început în comuna Apostolache, la badea Pavel, om crescut la țară. Aici se pregătesc cu migală produse de cămară, lactate și se cresc păsări de curte. Preparatele de carne pe care le poți alege pentru Crăciun sunt tradiționale făcute din porc, de mangaliță sau din oaie: carne la garniță, pastramă, piftie, tobă, cârnați proaspeți, slănină cu usturoi, caltaboș.

Livrarea este realizată cu mașini frigorifice în fiecare joi și vineri în București și Ilfov, în fiecare vineri în Ploiești și din două în două săptămâni în Brașov și Valea Prahovei. Comenzile trebuie plasate până miercuri la ora 12:00 pentru comenzile cu livrare joi sau vineri din săptămâna curentă.

Preparate românești în București: Băcănia Rod

Specialități tradiţionale româneşti din carne – cotlet, drob, salam, cârnați – se pot comanda și de la Băcănia Rod. Acestea se alătură colecției de siropuri, dulcețuri, zacuscă, conserve de roșii, murături, brânzeturi, prăjituri și vinuri. Magazinul deschis în urma cu vreo 7 ani face și livrări în București și în țară.

Livrările se fac de luni până vineri între orele 9.00 și 18.00. Taxa de livrare este de 25 lei, în mediul urban, pentru o singură adresă. Clienții beneficiază de livrare gratuită pentru orice comandă mai mare de 300 de lei. Pentru comenzile primite din zonele rurale, aflate la distanțe mai mari de 15 km față de oraș, transportul se va calcula ulterior comenzii, urmand a fi comunicat clientului și acceptat de acesta înaintea livrării.

Produse tradiționale românești de la Cămara Moțului

Cu rețete transmise și păstrate de peste patru generații, Cămara Moțului se mândrește cu produse pregătite în stil tradițional. Iar aici se numără compoturi, dulcețuri, murături, sucuri naturale, zacuscă, țuică sau afinată. Livrarea se face numai în România prin curier rapid în 1-2 zile lucrătoare de la înaintarea comenzii - costă 30 lei pentru comenzile până în 150 lei, pentru localitățile cuprinse în aria de acoperire a serviciului de curierat rapid. Pentru alte localități, se calculează și taxează kilometri exteriori care se adaugă costului de livrare. Jumări, tobă, cârnați afumați de casă sau slănină, caltaboși, îi poți adauga în coșul de cumpărături.

Sursă foto: Promo Agency

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Produse tradiționale românești: de unde poți comanda online cu livrare