Lectură de 3 minute

29 Mar 2023 - Interviuri și Analize

Primark angajează pentru noul magazin. Când se va deschide Primark Afi Cotroceni

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Finalul anului trecut a marcat intrarea Primark în România, unul dintre cei mai cunoscuți retaileri la nivel internațional. Varietatea produselor, dar și prețurile accesibile au făcut din lanțul de magazine unul dintre cei mai căutați retaileri din lume. Pe lângă magazinul deja existent în Park Lake, Primark va deschide încă un magazin în România, anul acesta, inaugurarea fiind estimată pentru lunile de vară. 

Sursa foto: Primark Park Lake

”Intenționăm să deschidem în această vară magazinul nostru din AFI Cotroceni Shopping Center. Mai multe detalii, inclusiv data deschiderii, vor fi comunicate în lunile următoare. În prezent, ne concentrăm asupra recrutării, formării și pregătirii magazinului pentru deschidere, asigurându-ne că spațiul de vânzare îndeplinește toate cerințele”, a declarat Maciej Podwojski, Director vânzări Primark, Europa Centrală și de Est, la solicitarea Retail.ro.

Podwojski nu a transmis exact un număr exact de angajați, însă a precizat că numărul de colegi în magazine variază, în general, între 150 și peste 300.

De asemenea, tot în vara acestui an, Primark va mai deschide alte două magazine în Polonia, în Łódź și Wrocław.

”Mărim prezența noastră în această țară la șase magazine și prezentăm marca noastră și clienților din Slovacia în cursul acestui an și din Ungaria în următorul exercițiu financiar”, a mai spus Podwojski.

Noi magazine Primark în România?!

Cât despre noi magazine Primark în România, reprezentantul companiei precizează că această decizie depinde foarte mult de dinamica pieței și de oferta imobiliară.

”Am fost încântați să vedem reacția pozitivă din partea clienților noștri români și, cu toate că ne așteptam ca magazinul să genereze un mare interes, realitatea ne-a depășit așteptările. Am primit mulți clienți la Primark ParkLake de la deschiderea magazinului în decembrie”, a adăugat Podwojski.

Citeste si:
Hornbach caută angajati: ce salarii pune la bătaie retailerul  
Hornbach caută angajati: ce salarii pune la bătaie retailerul  

În prezent, cele mai aglomerate momente de vizitare a magazinului din Park Lake sunt după-amiaza și sfârșitul de săptămână.

„Deschiderea în perioada de vârf a sezonului de sărbători a însemnat că primele câteva săptămâni de comerț au fost foarte aglomerate, cu mulți clienți care veneau la magazin din alte regiuni, precum și cu localnici din București. Această dinamică a continuat și în acest an, cu o creștere a numărului de vizitatori, în special după-amiaza și la sfârșit de săptămână, deoarece acestea sunt orele de vârf pentru comerțul din centrele comerciale”, a explicat reprezentantul Primark.

Ce au cumpărat românii din Primark

În primele două luni de la deschidere, românii s-au bucurat de articole de iarnă în tendințe, cum ar fi paltonul Crombie și îmbrăcăminte termică precum jambierele din pluș de catifea și gama de hanorace supradimensionate (snuddie), dar și articolele esențiale de zi cu zi, cum ar fi blugii, puloverele și tricourile.

”Gamele noastre cu licențe prezente în toate secțiunile magazinului, cum ar fi Disney, Netflix și NFL, continuă să fie populare în rândul cumpărătorilor din România. Recent, am introdus colecția de primăvară și ne bucurăm să vedem feedbackul pozitiv din partea clienților noștri”, a mai spus Podwojski.

Primark este un retailer de modă internațional cu peste 70.000 de angajați în 15 țări din Europa și SUA. Înființat în Irlanda în 1969 sub denumirea Penneys, Primark își propune să ofere opțiuni convenabile pentru fiecare, de la produse de bază de bună calitate la stiluri unicat pentru femei, bărbați și copii, la produse de frumusețe, articole pentru casă și accesorii. Din dorința de a crea experiențe retail extraordinare în magazine, Primark continuă să se extindă pe piețe noi și existente cu obiectivul de ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârșitul anului 2026, inclusiv pe viitoarea nouă piață în Slovacia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Primark angajează pentru noul magazin. Când se va deschide Primark Afi Cotroceni