Lectură de 4 minute

18 Oct 2022 - Interviuri și Analize

Miele lansează noua generație de frigidere K 4000. Care sunt funcțiile incluse și cât costă

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Miele, producător mondial de echipamente și electrocasnice premium, lansează noua generație de frigidere de sine stătătoare K 4000, care contribuie la reducerea risipei alimentare și oferă mai mult confort în utilizare, datorită zonei inovatoare de congelare, care poate fi folosită și pentru refrigerare. Noile frigidere din seria K 4000 au fost lansate începând cu luna septembrie și sunt disponibile și pe piața din România. Pentru K 4000, modelele disponibile acum în gama, respectiv frigidere, congelatoare sau combine, sunt între 3.500 lei (combine frigorifice) și 10.900 lei (frigidere), potrivit informațiilor oferite Retail.ro.

Sursa foto: Miele

Noua generație de frigidere K 4000 sunt dotate cu sistemul PerfectFresh Active care oferă condiții excelente de depozitare și datorită căruia fructele și legumele se mențin proaspete pentru o perioadă de până la cinci ori mai mare decât dacă sunt păstrate într-un sertar clasic. Prospețimea îndelungată este garantată de combinația perfectă dintre temperatura apropiată de punctul de îngheț și umiditate.

Sistemul activ de hidratare produce vapori fini de apă care se așază pe alimentele din sertar, păstrând astfel pentru mai mult timp calitatea și vitaminele acestora. Acest sistem este utilizat frecvent în supermarketuri unde, printr-o metodă similară, legumele și fructele sunt menținute proaspete pentru mai mult timp.

PerfectFresh Active este cea mai recentă funcție inclusă în frigiderele încorporabile din generația K 7000 lansate anul trecut, cu care acum au fost dotate și frigiderele din generația K 4000.

Vapori fini de apă sunt pulverizați la fiecare 90 de minute sau după ce ușa frigiderului a fost deschisă, direct în sertar, din rezervorul poziționat deasupra acestuia. Consumul de apă este redus datorită faptului că rezervorul este mic, cu o capacitate de doar 120 ml, ocupând astfel foarte puțin spațiu și fiind ușor de curățat. Datorită temperaturilor scăzute, bacteriile nu se dezvoltă.

Rezervorul trebuie reumplut la fiecare două sau trei luni.

Opțiuni de înghețare sau răcire, în funcție de nevoile de utilizare

Vara este nevoie de mai mult spațiu în frigider pentru alimentele proaspete, iar iarna pentru proviziile necesare în perioada sărbătorilor, de exemplu. Noua funcție Freeze&Cool integrată în noua generație de frigidere Miele oferă mai multă flexibilitate și permite utilizarea congelatorului ca pe un compartiment pentru refrigerare. Temperatura poate fi reglată în funcție de cele două tipuri de utilizare: între -25°C și -15°C pentru congelarea alimentelor sau între -2°C și +14°C pentru refrigerare.

Această funcționalitate este foarte practică pentru iubitorii de pește și fructe de mare datorită condițiilor optime de depozitare de la -2°C și până la 0°C. Chiar și alimentele care nu sunt refrigerate în mod normal, cum ar fi cartofii, citricele sau castraveții, pot fi acum păstrate proaspete și mai mult timp, datorită setărilor flexibile de temperatură (direct sau prin intermediul aplicației Miele).

Citeste si:
Arçelik lansează Beko Europe, după acordul cu Whirlpool Corporation
Arçelik lansează Beko Europe, după acordul cu Whirlpool Corporation

K 4000 de la Miele integrează FlexiBoard, un raft secționat, care oferă frigiderelor din aceasă serie și mai multă versatilitate. Partea frontală a raftului de sticlă poate fi glisată cu ușurință sub secțiunea din spate și, prin urmare, nu trebuie depozitată în afara unității atunci când nu este utilizată. Acest lucru permite depozitarea rapidă în frigider a articolelor mari, cum ar fi cratițele și sticlele. În plus, rafturile sunt reglabile, fără ca articolele depozitate în frigider să se răstoarne sau să fie îndepărtate înainte de efectuarea ajustărilor.

Noua generație de frigidere K 4000 stabilește noi standarde de design. Fronturile sunt realizate din oțel inoxidabil și sticlă, iar funcția FlexiLight 2.0 oferă o iluminare uniformă, plăcută, datorită modulelor reglabile. Acest element premium a convins și juriile Red Dot și iF design, care au lăudat produsele chiar înainte de lansarea lor.

Noile frigidere sunt însoțite de o varietate de funcționalități și vin într-o gamă largă de culori și diverse modele, cu și fără mânere: alb clasic (Brilliant White), Blackboard Edition și Graphite Grey. Aceasta din urmă este o versiune nouă, care asigură o integrare perfectă cu alte electrocasnice încorporate Miele, de culoare gri grafit.

Cu versiunea BlackSteel din oțel inoxidabil, precum și cu modelele entry-line cu aspect de inox, gama este acum completă, oferind frigiderul perfect pentru orice interior. În funcție de model, noile frigidere de sine stătătoare sunt disponibile cu înălțimi de la 125 cm până la 200 cm.

Miele este producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România, precum și două unități de producție aparținând filialei sale italiene de tehnologie medicală Steelco. Cifra de afaceri a companiei în anul 2021 s-a ridicat la aproximativ 4.84 miliarde de euro. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. În întreaga lume, întreprinderea de familie, aflată acum la a patra generație, are o forță de muncă de aproximativ 22.300 de persoane, dintre care 11.200 de angajați în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh, Germania.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Miele lansează noua generație de frigidere K 4000. Care sunt funcțiile incluse și cât costă