Lectură de 3 minute

22 Mai 2020 - Interviuri și Analize

Kandia Dulce: Vom parcurge în continuare o perioadă de criză economică care ne va afecta pe toți

Anca Olteanu

Vânzările Kandia Dulce, companie deţinută de familia austriacă Meinl, au scăzut în perioada martie-aprilie cu 42%, după închiderea școlilor și instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Producătorul de dulciuri se așteaptă, însă, ca încasările să crească treptat, pe masură ce se ridică restricțiile, dar anunță că „vom parcurge o perioadă de criză economică care ne va afecta pe toți”.

Începând cu jumătatea lunii martie, după declanșarea restricțiilor impuse de starea de urgență, producătorul de dulciuri Kandia Dulce a început să înregistreze scăderi de consum pe toate segmentele de piață pe care activează. Dacă în primele două săptămâni din martie, vânzările erau peste anul precedent, după închiderea școlilor și declararea stării de urgență, compania a înregistrat o scădere bruscă.

Astfel, în perioada martie-aprilie, vânzările au scăzut cu 42% față de anul precedent. Totuși, românii au pus în coșul de cumpărături biscuiți Ulpio, batoane ROM și tablete cu ciocolată amăruie Kandia.

„Ne așteptăm ca vânzările și implicit consumul să crească treptat, pe măsură ce se ridică restricțiile și oamenii revin la o viață normală. Vom parcurge însă în continuare o perioadă de criză economică care ne va afecta pe toți”, spun cei de la Kandia Dulce, companie deţinută de familia austriacă Meinl, care mai controlează și Heidi Chocolat, un alt producător local de ciocolată.

Program redus de muncă

În fabricile Kandia, programul angajaților a fost schimbat pentru a se adapta cererii în scădere. De la 1 aprilie, toți angajații Kandia Dulce lucrează temporar cu program de lucru redus la 4 zile pe săptămână.

Citeste si:
Magazine locale pentru comenzi de produse românești: băcănii și brutării cu livrare de mâncăruri și băuturi tradiționale

„Momentan nu este nevoie de noi angajări. Pentru recrutările aflate în derulare, procesul de angajare se desfașoară normal, folosind în mai mare măsură mediul digital”, au transmis reprezentanții Kandia.

Kandia Dulce: Guvernul discriminează mediul privat

Reprezentanții Kandia Dulce se simt discriminați de măsurile adoptate de Guvernul român pe perioada stării de urgență, subliniind că solidaritatea nu este la fel pentru toți.

„Guvernul a implementat câteva măsuri de sprijin economic pentru sectorul privat pe care le apreciem. Sectorul privat a fost lovit din plin de restricțiile impuse de starea de urgență și își va reveni greu. S-a vorbit despre solidaritate în acestă perioadă, dar vedem cu toții că singurii care suportăm costul crizei economice declanșate suntem noi, cei din mediul privat. Cei din sectorul public au toate veniturile și beneficiile asigurate în continuare deși mulți au încetat activitatea în acestă perioadă. Guvernul, din păcate, discriminează mediul privat prin acestă abordare”, transmit cei de la Kandia.

Kandia Dulce este unul dintre producătorii români de dulciuri, cu un portofoliu care include ciocolată, patiserie, biscuiți și produse zaharoase. Printre brandurile pe care le deține se numără Rom Autentic, Măgura, Făgăraș, Kandia, Primola, Laura, Sugus, Papi, Silvana, Ulpio și Anidor. În 2013, grupul Julius Meinl a achiziționat Heidi Chocolat, deținut de Laderach. Cele două companii, Kandia Dulce și Heidi, au rămas companii de sine stătătoare. Ambele sunt deținute de noul grup – KEX Confectionary.

Citeste si:
Fabrica din Cluj a Cesarom a produs 20% din vânzările de placă ceramică din România

Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Kandia Dulce: Vom parcurge în continuare o perioadă de criză economică care ne va afecta pe toți