Lectură de 2 minute

20 Jul 2023 - Interviuri și Analize

Gaetan Pacton, CEO Profi: Nu mă văd renunțând la retail

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Gaetan Pacton, actualul director general al Profi, este prezent în industria retailului alimentar de peste 20 de ani. În România a lucrat pentru Carrefour, Univers’all și La Fourmi, iar la Profi a ocupat anterior postul de director operațional și director de expansiune. Recent, într-un interviu acordat pentru retail.ro, acesta a explicat că nu se vede renunțând la acest domeniu. 

 

Sursa foto: Retail.ro

Întrebat în ce alt domeniu s-ar reprofila dacă ar fi nevoit să renunțe la retailul alimentar, CEO-ul lanțului de magazine Profi a declarat că nu crede că ar putea renunța vreodată la retail. Totuși, a mai spus el, dacă ar fi nevoit să o facă, ar avea nevoie de un timp îndelungat de gândire pentru a alege alt domeniu.

„De-a lungul anilor, am avut multe oportunități de a interacționa cu studenții și de a le împărtăși experiența mea profesională, nu doar în calitate de retailer, ci și de manager. Acest tip de interacțiune mi s-a părut potrivită pentru mine. Poate că, dacă ar fi să părăsesc această industrie, aș avea nevoie de o pauză de gândire, deoarece retailul este o activitate care consumă extrem de multă energie și care ne menține constant în alertă. Dar activitatea mea ar avea cu siguranță nevoie de latura antreprenorială și ar implica și proiecte de CSR”, a declarat Gaetan Pacton, în cadrul interviului acordat pentru retail.ro.

În altă ordine de idei, acesta a povestit că merge zilnic într-un magazin Profi în calitate de client, iar produsele pe care le recomandă sunt cele de la „Raftul cu Bunătăți”, recent adăugate în rețea.

În ce stadiu se află implementarea caselor selfscan la Profi

„Investiția nu a fost, momentan, cuantificată, pentru că suntem la nivel de testare și nu cred că vom reuși să implementăm aceste proiecte în 2023. Având în vedere că aceste case selfscan au fost deja implementate de către competitorii noștri, avem obligația de a veni cu un produs extrem de performant și de ultimă generație”, a declarat Gaetan Pacton pentru retail.ro.

Interviul video complet poate fi urmărit în corpul articolului.

Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii si Partener prezente în circa 800 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din România. Cifra de afaceri a rețelei, de 11,7 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.

Citeste si:
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Gaetan Pacton, CEO Profi: Nu mă văd renunțând la retail