Lectură de 7 minute

02 Dec 2020 - Interviuri și Analize

Fructe și legume românești: de unde poți comanda online de la producători locali, cu livrare la domiciliu

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Perioada pandemiei de coronavirus a adus multe restricții, iar producătorii locali care nu au mai putut să-și continue activitatea au fost nevoiți să găsească diverse soluții pentru a nu rămâne cu marfa nevândută. Mulți fermieri s-au orientat către mediul online, care în pandemie a devenit o alternativă benefică pentru vânzărea frunctelor, legumelor și nu numai. 

Producătorii de fructe și legume traversează o perioadă dificilă, alimentată nu doar de închiderea piețelor agroalimentare, cât și de pandemia de Covid-19, care impactase deja afacerile. Nevoiți să se reorienteze, fermierii au ales să digitalizeze oferta și să opteze pentru platforme online sau comenzi cu livrare, pentru a se asigura că produsele nu rămân pe stoc. Noi am ales zece dintre astfel de producători români, care au optat să facă livrări la domiciliu - majoritatea în București și în zonele limitrofe, dar sunt câțiva care distribuie produsele în toată țara. Veți găsi informații în ceea ce privește modul de plasare comenzi, timpul de onorare al acestora și costurile de transport.

Producători locali care livrează fructe și legume românești

Ferma ecologică Biodumbrava

Printre primele firme cu profil ecologic, Biodumbrava s-a înființat în 2009-2010, în vecinătatea Capitalei, în comuna Joița, jud. Giurgiu. Printre produsele comercializate se numără produse congelate (legume bio, sucuri verzi, smoothie, fructe de pădure bio, fructe bio), legume deshidratate, produse tradiționale, dar și fructe și legume proaspete.

Sunt puse la dispoziție mai multe metode de livrare. În București, distribuția se face o dată pe săptămână în ziua de miercuri, iar plata se face cash la livrare sau cu cardul. Se poate opta pentru ridicare personală în Drumul Taberei sau Ștefan cel Mare - fără costuri suplimentare - sau pentru livrare prin curier (comanda minimă 70 de lei). Pentru restul țării, comanda se livrează doar prin curier, existând posibilitatea să se perceapă o taxă suplimentară, în funcție de greutatea coletului. Poți citi detaliat totul aici.

Ferma Ecokult

Ferma Ecokult activează din 2017 în Prahova, în comuna Dumbrăvești. Anul trecut, în 2019, ferma a primit și certificarea ecologică. În prezent produce și comercializează mai ales legume verzi - salată (iceberg, creață), spanac, broccoli, conopidă, castraveți, dovlecei, ardei gras, vinete și roșii, iar în timpul verii legume de sezon. Ferma este și furnizor pentru câțiva retaileri.

Pentru comenzile făcute din București sau Ilfov, se percepe o taxă de 15 lei, însă pentru celelalte județe din țară costurile de transport pot varia în funcție de destinație. Dar poți verifica concret dacă localitatea ta se încadrează la livrare - aici.

FermierBun.ro

Poți comanda fructe, verdețuri și legume de la FermierBun.ro, din București și localitățile limitrofe. Pentru a avea transport gratuit comanda minimă trebuie să fie de 50 de lei, iar produsele ajung acasă a doua zi lucrătoare, dacă s-a înregistrat comanda înainte de ora 16. Plățile se pot face online cu card bancar, prin Revolut sau prin transfer bancar; tot ce ai nevoie să știi găsești aici. Conform portalului, proiectul a luat ființă din dorința de a “sprijini agricultura românească să își atingă potențialul real".

LegumeDeTara.ro

O afacere de familie fondată în urma cu 7 ani în județul Argeș, în localitatea Albota, LegumeDeTara este un business axat pe cultivarea de legume fără pesticide sau îngrășăminte chimice - mai există în portofoliu și carne proaspătă, prăjituri, produse fară gluten și altele.

Citeste si:
Program modificat în magazinele Pepco de Paștele catolic. La ce oră se închid unitățile
Program modificat în magazinele Pepco de Paștele catolic. La ce oră se închid unitățile

Dacă te interesează să comanzi pentru acasă legume și verdețuri de țară sau fructe bio netratate, o poți face, fără comandă minimă dacă ești din București, zone limitrofe Capitalei și Pitești. În funcție de locație, livrarea se face de marți până vineri, iar costurile de transport variază între 0 și 23 de lei, în funcție de total, totul este explicat aici.

Produse din Gospodărie

Magazinul online Produse din Gospodărie are la bază munca de agricultură, care se desfășoară în satul Falaștoaca, județul Giurgiu, la 25 km de București. Aici sunt o grădină care se întinde pe mii de metri pătrați, o livadă cu peste 300 de pomi fructiferi, un solar, solarii și culturi cu plante aromatice. Dacă ești interesat de comandă, trebuie să știi că produsele se pot ridica personal de la sediu - în funcție de stoc, care trebuie verificat - sau se poate face livrare, dar doar în București și zonele limitrofe. Se percepe o taxă de 30 lei/pachet, în cazul în care comanda nu depășește 300 de lei, altfel transportul fiind gratuit - informații complete aici.

Momentan se poate alege dintre produsele de sezon: fructe (mere, pere, gutui, dovleac), legume și rădăcinoase (morcovi, dovlecei, sfeclă roșie, ardei, cartofi, praz, ridichie neagră, varză de primăvară sau roșii etc) și verdețuri sau aromatice (varză kale, spanac, usturoi, rozmarin și altele uscate - cimbrișor, salvie, rozmarin, cimbru, maghiran).

Ferma Bauer

Legume de grădină (ardei, castravete, dovlecel, fasole, mazăre, roșii, vinete) crescute direct în câmp sau în solar, dar și zacuscă sau suc de roșii - asta găsești la Ferma Bauer. Este o “fermă de familie, înființată în 2013”, care a optat încă de la început pentru produse și tehnologii ecologice. Transportul se face doar în București, iar taxa de livrare ajunge la 20 de lei, dacă se comandă de sub 100 de lei, altfel fiind gratuit.

Legume Fericite

Legume Fericite livrează în toată țara.. Lista de cumpărături valabilă momentan include fructe ecologice (mere, gutui), rădăcinoase ecologice (țelină, pătrunjel, păstârnac), legume ecologice (cartofi movi, cartofi albi, ceapă, conopidă, dovleac, gogonele, kale, praz și multe altele), dar și produse naturale cum ar fi nectar, siropuri, miere, dulcețuri etc.

În ceea ce privește livrarea - despre care poți citi aici, aceasta este valabilă în București, cu condiții diferite pentru fiecare sector, între orele 14.30-21.30. Transportul este gratuit pentru comenzile cu valoare de peste 180 lei, iar comanda minimă este de 150 lei + 30 lei transportul – mai puțin pentru clienții fideli (minim două comenzi în ultimele 31 zile). Clienții din afara Capitalei primesc produsele prin DPD, în maxim două zile lucrătoare, iar comanda nu trebuie să fie mai mică de 150 de lei, la care se adaugă taxa de transport, diferită în funcție de zonă și greutatea coletului.

Ferma Fresh Microgreens România

Înființată în 2013, Ferma Fresh Microgreens România a crescut ca afacere de familie - este primul producător local de microplante din România. Pe lângă flori comestibile, microplante, plante aromatice și răsaduri, poți comanda de aici și fructe (avocado, ananas, banane, căpșuni, cireșe, mure, coacăze, afine, kiwi și altele), legume (andive, țelină apio, ardei, cartofi, ceapă, castraveți, ciuperci, dovlecei, etc), salate și verdeață (mărar, leuștean, pătrunjel).

Livrările se fac prin flotă proprie în București, Ilfov și Ploiești, și prin curier rapid în toată țara. Anumite produse (cele care cer refrigerare) nu sunt disponibile peste tot, iar comenzile trebuie să aibă o valoare minimă de 48 de lei; mai multe poți citi aici.

Legume Verzi

Livrează în București, în fiecare miercuri în sectorul 4,5,6,(Popești Leordeni), și în fiecare sâmbătă în Sectorul 1,2,3. Pentru transport se percepe un cost de 10 Ron la fiecare comandă. Pentru comenzi, cei interesați pot alege dintre mai multe fructe și legume actuale în prezent: lobodă, spanac, ridichii negre, țelină, ardei, mere, hrean, gutui, leuștean, mărar, ceapă, salată, păstârnac, sfeclă, varză, miere și multe altele pe care le poți vedea aici.

Fruit Gang

Cei din București (toate sectoarele) și Ilfov (Bragadiru, Chiajna, Corbeanca, Otopeni, Balotești, Pantelimon, Pipera-Tunari, Voluntari, Popești-Leordeni, Măgurele) pot face comenzi de fructe și legume autohtone, de la Fruit Gang. Costul transportului este 15 lei în București și 20 lei în Ilfov. Magazinul online include fructe și legume proaspete sau mix pentru fiecare categorie. Aici poți citi tot ce te interesează, dacă vrei să plasezi o comandă.

Sursă foto: LanKS/Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Fructe și legume românești: de unde poți comanda online de la producători locali, cu livrare la domiciliu