Lectură de 2 minute

27 Feb 2023 - Interviuri și Analize

FOTO-REPORTAJ | Târg de mărțișor în București: ce am găsit la ediția 20 a Dichisar

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Pe 22 februarie 2023, s-a deschis Târgul Dichisar de Martie, care a reunit antreprenori È™i designeri de produse handmade din toată È›ara. Retail.ro a făcut o vizită cunoscutului târg È™i iată câteva impresii de la faÈ›a locului. 

Sursa foto: Retail.ro

Târgul Dichisar s-a desfășurat pe parcursul a două zile, 22 È™i 23 februarie 2023, urmând ca acesta să mai fie deschis È™i pe 4 È™i 5 martie, în acelaÈ™i spaÈ›iu, pe strada Tudor Arghezi, nr. 8-10, în clădirea Unimed. De asemenea, acesta va fi deschis publicului între orele 10.00 È™i 19.00.

Pentru început, important de menÈ›ionat este că intrarea la Dichisar nu este gratuită, ci costă 10 lei pentru toÈ›i vizitatorii.

Târgul găzduieÈ™te anual zeci de expozanÈ›i din toată È›ara, cu produse handmade. Printre aceÈ™tia,găsim o mare varietate de meÈ™teÈ™ugari, cum ar fi artizani în lemn, olari, pielari, bijutieri È™i orfevrieri, decoratori de È›esături, confecÈ›ioneri de genÈ›i, de haine È™i producători de cosmetice naturale.

Ce mi-a plăcut la Dichisar

A fost prima mea vizită la un astfel de târg È™i vă las mai jos câteva dintre lucrurile care mi-au plăcut, dar È™i cele care nu mi-au lăsat o părere foarte bună.

În primul rând, spaÈ›iul în care este organizat evenimentul este unul luminos, mulÈ›umită ferestrelor ample ale clădirii.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost selecția variată de mărțișoare, deși prețurile nu sunt tocmai accesibile pentru toate buzunarele.

Citeste si:
Încă o tranzacție uriașă în retail: ARA Europe & Gheorghe Iaciu vând parcul comercial Doraly Expo Market către dezvoltatorul de spații logistice WDP
Încă o tranzacție uriașă în retail: ARA Europe & Gheorghe Iaciu vând parcul comercial Doraly Expo Market către dezvoltatorul de spații logistice WDP

Dintre meÈ™teÈ™ugari, m-au impresionat, în mod deosebit, Alina Ceramics (veselă È™i ornamente din ceramică) È™i Maria Paltin (designer de bijuterii din ceramică).

Ce nu mi-a plăcut la Dichisar

Dacă mai sus vă povesteam că spaÈ›iul în care a fost organizat târgul a fost unul destul de mare, acesta nu prea a făcut față aglomeraÈ›iei, iar atmosfera devenea uÈ™or sufocantă. În plus, erau anumite zone cu standuri înghesuite.

Un alt aspect care m-a surprins nu tocmai plăcut a fost și prețul unei sticle de apă plată, de 0,5 litri, pentru care am plătit 7 lei.

De asemenea, aÈ™a cum menÈ›ionam anterior, costul mărÈ›iÈ™oarelor sau al produselor handmade prezente la târg nu era pentru toate buzunarele. Astfel, am găsit articole pornind de la 25 de lei.

În 2023, Dichisar a sărbătorit cea de-a 20-a ediÈ›ie, fiind unul dintre cele mai mari marketplace-uri cu produse handmade din România. Prima ediÈ›ie a târgului a fost organizată în urmă cu opt ani, în 2015.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri È™i Analize /  FOTO-REPORTAJ | Târg de mărÈ›iÈ™or în BucureÈ™ti: ce am găsit la ediÈ›ia 20 a Dichisar