Lectură de 3 minute

05 Oct 2023 - Interviuri și Analize

[FOTO] Oficial! S-a deschis Promenada Craiova. Cum arată cel mai nou centru comercial din România

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Promenada Craiova, cea mai mare investiție din retail care are loc în România în ultima perioadă, a fost inaugurat. Așa cum ne putem imagina, prima zi de funcționare a mallului a început cu emoții ca la examen și mare agitație. Am surprins și noi câteva momente, dar și câteva informații numai bune de împărtășit. 

Sursa foto: Retail.ro

Promenada Craiova și-a deschis porțile la ora 10.00, ora cu care centrele comerciale ne-au obișnuit. Însă, încă de la ora 9.00, oamenii așteptau cu nerăbdare intrarea în cel mai mare centru comercial din Craiova.

Dacă la ora 9.00, mallul abia se trezea, iar retailerii se pregăteau de marea inaugurare, la ora 10.05, culoarele din centrul comercial deveneau spațiul de desfășurare pentru zeci de oameni.

Craiovenii, și nu numai, au dat buzna în mall cu gălăgie și în ropote de aplauze, alergând la propriu către noile magazine proaspăt deschise.

Odată intrați în mall, românii au început să se întrebe și să se îndrume, totodată, spre retailerii care au anunțat deja reduceri pentru prima zi de funcționare a centrului comercial.

Centrul comercial are la deschidere în jur de 150 de magazine. Printre brandurile pe care craiovenii le găsesc în Promenada Craiova se numără nume importante din zona de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum:

Citeste si:
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
  • Lefties,
  • Peek & Cloppenburg,
  • Nike,
  • Tommy Hilfiger,
  • Calvin Klein,
  • Under Armour,
  • Enzo Bertini,
  • Mohito.

În plus, dezvoltatorii centrului comercial s-au gândit la toate. Dacă nu știți unde se află magazinele, nu trebuie ”să vă rătăciți” prin centrul comercial în încercarea de a le găsi. Vă opriți la harta interactivă a mallului, aflată la intrare și căutați magazinul cu pricina, acestea fiind dispuse în ordine alfabetică.

De asemenea, așa cum probabil bănuiți, marea majoritate a celor care au venit în prima zi de funcționare a mallului e dată de tineri, aspect favorizat și de faptul că astăzi este Ziua Internațională a Educației, sărbătorită, în România, printr-o zi liberă pentru toți elevii.

Bineînțeles, pentru că parcarea centrului comercial a fost plină încă de la prima oră, anunțurile prin care șoferii erau rugați să se prezinte la mașini au întrerupt deseori muzica. Însă românii păreau prinși în euforia inaugurării noilor magazine și mai puțin atenți la informările de acest gen.

La aproape două ore de la deschidere, retailerii deja se vedeau făcând față cozilor la casele de marcat.

Chiar și copiii au avut parte de surprize, bucurându-se de mascotele din mall.

Inclusiv iubitorii de mașini au avut cu ce să-și bucure ochii. Modele Toyota și Lexus au fost expuse mulțimii curioase.

Să nu uităm nici de magazinul Dedeman, construit pe o suprafață de 16.350 mp, fiind deja a doua unitate deschisă în Craiova.

Centrul comercial dispune și de cea mai mare terasă panoramică exterioară din Craiova, ce găzduiește restaurante și cafenele.

NEPI Rockcastle este investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu remarcabil de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croația, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune.

Cu 59 de proprietăți în cele nouă piețe și abilități de gestionare geografice diverse, NEPI Rockcastle urmărește în mod eficient oportunitățile imobiliare din zona CEE, beneficiind de un avantaj strategic în achiziționarea, dezvoltarea și operarea proprietăților.

În România, compania deține 25 de centre comerciale dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Targu Mures (Shopping City Târgu Mureș) si Ploiești (Ploiești Shopping City).

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  [FOTO] Oficial! S-a deschis Promenada Craiova. Cum arată cel mai nou centru comercial din România