Lectură de 2 minute

25 Oct 2021 - Interviuri și Analize

Se scumpește hârtia igienică. Adrian Constantin, director general Elfi: „Prețurile materiei prime au crescut”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Hârtia igienică și prosoapele de hârtie se vor scumpi în perioada următoare, după ce costurile materiilor prime, precum carton, adevizi și parfum, s-au majorat, a declarat Adrian Constantin, director general al producătorului de hârtie igienică Elfi, într-un interviu pentru Retail.ro.

„Prețurile materiei prime au crescut pentru majoritatea categoriilor: folie, carton, materie primă celuloză și reciclată, adezivi, parfum etc. Într-adevăr, creșterea prețului de producție va duce la o creștere a prețului produsului pe piață în perioada următoare”, a declarat Adrian Constantin, director general al producătorului de hârtie igienică Elfi.

În contextul în care cresc prețurile la gaze și energie, producătorul Elfi a început un proiect de instalare a panourilor fotovoltaice.

„Suntem influențați direct de aceste creșteri, ca toate business-urile de producție, de altfel. Am demarat un proiect pentru instalarea de panouri fotovoltaice la fabrica noastră din localitatea Albota, județul Argeș, având ca țintă să asigurăm 20% din consumul de energie electrică”, a declarat Constantin.

Afaceri în creștere pentru Elfi

Producătorul român de hârtie igienico-sanitară a înregistrat în prima jumătate a anului 2021 afaceri de aproximativ 3 milioane de euro, cu 20% mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020. Compania se așteaptă la păstrarea trendului de creștere anul următor.

„Datorită investițiilor realizate constant, în acest moment avem un proces de producție rapid și calitativ. Am crescut gama de produse Elfi și capacitatea de producție, iar portofoliul de clienți s-a mărit, astfel încât estimăm că la finalul anului vom înregistra o creștere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul anterior. Suntem încrezători că vom menține trendul ascendent și vom înregistra creșteri de 15%-20% (ale vânzărilor – n.r.) comparativ cu anul 2021”, exlică Constantin.

Linie nouă de producție de hârtie igienică și prosoape

Acum, compania planifică investiții într-o nouă linie de producție. Proiectul va începe în a doua jumătate a anului 2022 și va fi finalizat în 2023. Noua linie de producție va avea o capacitate de 600 de tone și poate prelucra atât hârtie igienică, cât și prosoape. În prezent, producția de hârtie igienică și prosoape este în acest moment de aproximativ 400 de tone pe lună.

Înființată în 2003, Elfi este unul dintre producătorii și distribuitorii de hârtie igienică și prosoape de hârtie din România. Compania este distribuitor pentru mari retaileri internaționali, precum Auchan sau Metro și pentru lanțuri de magazine tradiționale, precum Annabella, Diana, Dacia, Prima, Jam, Darina, Dcneu și multe altele.

Citeste si:
Producătorul de medicamente Antibiotice Iași a montat o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, finanțată prin PNRR
Producătorul de medicamente Antibiotice Iași a montat o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, finanțată prin PNRR

În prezent, echipa Elfi este formată din 30 de membri și a înregistrat în 2020 afaceri de peste 26,6 milioane de lei și un profit de 1,5 milioane de lei. Salariul mediu net în companie este de aproximativ 3.000 lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Se scumpește hârtia igienică. Adrian Constantin, director general Elfi: „Prețurile materiei prime au crescut”