Lectură de 3 minute

12 Sep 2023 - Interviuri și Analize

Cât costă uniformele școlare și unde le mai puteți găsi

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

A început oficial noul an școlar. Pentru cei care nu s-au pregătit din timp și nu au achiziționat încă uniformele școlare, retail.ro a pregătit o listă cu magazinele care comercializează astfel de articole de îmbrăcăminte. Iată la ce prețuri pot fi achiziționate uniformele anul acesta. 

 

 

Sursa foto: Pixabay

În oferta eMAG sunt disponibile până la douăsprezece articole pentru fete, cu prețuri cuprinse între 90 de lei și 300 de lei. De aici pot fi comandate rochițe tip sarafan, din raiat, în carouri, cu bretele sau cu mâneci scurte.

H&M oferă mai multe opțiuni atât pentru fete cât și pentru băieți, însă prin articole separate, prin piese vestimentare cu ajutorul cărora pot fi create uniforme variate. Iată ce poți găsi la H&M:

Pentru băieți

Pentru fete

  • Rochie din jerseu - 59,99 de lei;
  • Fusta din jerseu - 39,99 de lei;
  • Cardigan - 39,99 de lei.
  • Seturi de 2 rochii pentru școală - 89, 99 de lei;
  • Cămașă - 59,99 de lei;

Pe site-ul Pif.ro sunt disponibile oferte de uniforme din două piese, haine sport, dar și piese separate, precum cămăși, sacouri, sarafane, bluză, cardigan, și pantaloni scurți sau lungi. Prețurile alternează între 65 și 120 de lei pentru piesele separate, iar uniformele din două piese pot fi achiziționate cu prețuri pornind de la 120 de lei.

Pentru cei care au optat pentru vestimentație școlară personalizată, Uniforme Școlare.eu pune la dispoziție o gamă variată de articole vestimentare pentru elevi:

  • Cămăși si tricouri - între 30 și 139 de lei;
  • Fuste și sarafane - în 60 și 95 de lei;
  • Veste, Cardigane și Hanorace - de la 50 până la 95 de lei pentru fiecare articol;
  • Accesorii (papion, eșarfe, bretele) - circa 12 lei.

Printre alți retaileri care pun la dispoziție modele de uniforme școlare se află și Zalando, care comercializează o varietate de fuste plisate și rochii tip sarafan pentru fete, pornind de la prețul de 70 de lei.

Citeste si:
Ce comandă românii înainte de Paște? Top produse cu vânzări în creștere pe eMAG
Ce comandă românii înainte de Paște? Top produse cu vânzări în creștere pe eMAG

Next.ro comercializează și alte articole necesare școlarilor. Pe lângă uniforme, de aici, părinții pot achiziționa articole precum ciorapi lungi pentru uniformă (între 80 - 120 de lei), maiouri (seturi a câte 5, între 90 și 130 de lei), pantaloni de trenning, geci iarnă, dar și încălțăminte.

Până în prezent, în legătură cu obligativitatea uniformelor școlare există doar o propunere legislativă privind creșterea siguranței în școli (Legea nr. 35/2007). Astfel, normele din legea actuală permit ca decizia purtării uniformei să depindă de fiecare unitate de învătământ în parte.

„Consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor, stabilesc pentru elevii unităţii de învăţământ respective cel puţin un semn distinctiv, cum ar fi: ecuson, uniformă, eşarfă sau altele asemenea”, se arată în proiectul de lege.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Cât costă uniformele școlare și unde le mai puteți găsi