Lectură de 2 minute

14 Aug 2020 - Interviuri și Analize

Berezka va deschide două noi magazine în București, după creșterea vânzărilor din acest an

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

De la dubutul pandemiei de Coronavirus în România, vânzările magazinelor cu produse slave Berezka au crescut. Anul acesta, compania a deschis prima franciză și caută noi parteneri, având, de asemenea, în plan, să deschidă două magazine în București până la finalul anului.

Din martie până în prezent, vânzările lanțului de supermarketuri Be­rezka, care vinde exclusiv produse slave şi în special produse ruseşti, au crescut comparativ cu anul trecut, chiar dacă în luna martie au întâmpinat dificultăți.

Anul acesta, compania, care are 7 unități în București, a deschis primul magazin în franciză și analizează posibiltatea de a se extinde în țară.

„Am dezvoltat primul magazin în franciză (un magazin pe care îl aveam deschis din 2015). Rezultatul este bun și suntem în căutare de parteneri pe partea de franciză, care vor să se implice direct. Bineînțeles, dorim în continuare să deschidem și magazinele proprii. Ne gândim să pornim și spre alte orașe. Deocamdată nu am o dată concretă”, a declarat Natalia Frol, directoarea generală a Berezka.

În contextul în care apetitul românilor pentru produsele slave, precum pește, mezeluri, preparate din carne și băuturi alcoolice, crește, lanțul cu alimente preponderent rusești va deschide în Capitală unul sau două noi magazine și le va moderniza pe cele existente.

„Până la finalul anului mai dorim să deschidem unu-două magazine în București. Totul depinde de disponibilitatea spațiilor comerciale, de poziție și preț. Lucrăm la proiectul de renovare al magazinelor existente și sperăm ca până la finalul anului să renovăm două magazine. Va fi o surpriză plăcută pentru clienții noștri”, explică Natalia Frol.

Berezka are șapte magazine în București și 45 în Bulgaria, unde doar în ultima lună a deschis două francize. Compania are, în țară, 26 de angajați, iar în 2019 a înregistrat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei.

Primele magazine Berezka au fost deschise în urmă cu zece ani, în Bulgaria, proprietarul afacerii fiind Viktor Bakurevich, un avocat și antreprenor originar din Siberia. După succesul de la sud de Dunăre, Berezka a deschis, în decembrie 2014, primul magazin în România, pe bulevardul Ion Mihalache din București.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Berezka va deschide două noi magazine în București, după creșterea vânzărilor din acest an