Lectură de 2 minute

01 Dec 2023 - Interviuri și Analize

Afaceri românești cu tradiție|Cristina Bâtlan, Musette, despre mai bine de 30 de ani de business: Creația este vindecare și progresul începe odată cu asta

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Musette este binecunostul brand românesc de modă, care vinde pantofi și genți de piele, înființat în 1992 de către antreprenoarea Cristina Bâtlan, atunci în vârsta de 19 ani. La mai bine de 30 de ani de business în fashion, Bâtlan declară că progresul începe odată cu creația. 

Sursa foto: Cristina Bâtlan/ Facebook

La mai bine de 30 de ani pe piața din România și cu ocazia Zilei Naționale, Cristina Bâtlan a vorbit despre reziliență și despre puterea de a trece peste crize în lanț.

Reziliența este o calitate sineqvanon a antreprenorului român, nenumăratele crize prin care am trecut ne-au călit! Creația este vindecare și progresul începe odată cu asta. Producția este creare de valoare, este o componentă importantă a a economiei sănătoase.

Cristina Bâtlan, fondator Musette

Antreprenoarea a precizat că mesajul creatorului ajunge mult mai ușor la public atunci când este autentic. De aceea, Bâtlan îndeamnă la curaj și reziliență.

”Atunci când e autentic, mesajul creatorului ajunge ușor la public. Cât despre Musette, calitățile care creează magia sunt reziliența și curajul, creația și inovația, și, nu în ultimul rând, autenticitatea”, a declarat aceasta, pentru retail.ro.

Mai mult decât atât, Cristina Bâtlan îi încurajează pe români să aprecieze țara în care locuiesc și să renunțe la invidie.

”De 1 Decembrie, le urez românilor să privească în jur, să se bucure de țara frumoasă pe care o avem, să mulțumească pentru că trăim frumos, în pace și liniște. Să respectăm și să apreciem ce avem, fără să privim cu invidie la alții”, a transmis Bâtlan.

Citeste si:
AQUILA finalizează preluarea Parmafood
AQUILA finalizează preluarea Parmafood

Pe când era studentă la Facultatea de Drept, Cristina Bâtlan, care avea 18 ani, și-a dat seama că își dorea ceva mai mult de la viață decât să ajungă un simplu bun produs de export, așa că a decis să deschidă încă din studenție prima sa afacere, notează Wall-Street.ro. Deoarece Facultatea de Drept nu a fost pe placul Cristinei, antreprenoarea a ales să renunțe în anul doi de facultate și să se concentreze pe consolidarea business-ului său.

Dacă la 18 ani aș fi continuat facultatea, cu siguranță că aș fi ajuns într-o zonă gri, în care nu aș fi știut ce să fac pentru că este greu să mai spui că nu îți place ceea ce ai învățat să faci după ce ai petrecut ani întregi într-o facultate. De aici apare frustrarea celor care se pregătesc pentru o meserie pe care nu o înțeleg”, spune Cristina Bâtlan, fondatoarea Musette.

Cu doar 700 dolari și vise mari, așa a început Cristina Bâtlan, în urmă cu 28 de ani, povestea unuia dintre cele mai apreciate branduri din domeniul modei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Afaceri românești cu tradiție|Cristina Bâtlan, Musette, despre mai bine de 30 de ani de business: Creația este vindecare și progresul începe odată cu asta