Lectură de 3 minute

20 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Zitec va adăuga noi aplicații în portofoliu. Ce venituri generează o companie care dezvoltă aplicații mobile

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Divizia de Mobile din cadrul Zitec, unul dintre liderii de pe piața IT & digital marketing din România, a înregistrat în 2022 o creștere a veniturilor de peste 60% comparativ cu anul anterior. Pentru anul în curs, compania urmărește consolidarea și diversificarea portofoliului de clienți atât la nivel local, cât și internațional, creșterea susținută a echipei de specialiști, dar și explorarea aplicațiilor de tip IoT (Internet of Things) și realitate augmentată. 

 

Sursa foto: Gilles Lambert / Unsplash

Divizia de Mobile a Zitec a înregistrat venituri de 2,67 milioane de euro în 2022, în creștere cu 63% față de anul anterior

Pe parcursul anului 2022, divizia de aplicații mobile a Zitec și-a extins portofoliul cu branduri cunoscute în România cu care colaborează pentru eficientizarea proceselor de business și îmbunătățirea relației cu clienții lor.

Printre cele mai noi companii care au beneficiat de serviciile Zitec de dezvoltare aplicații mobile se numără Honest General Trading, Materom, Romcim sau Token Financial Services.

Echipa a implementat anul trecut numeroase proiecte, precum continuarea dezvoltării aplicațiilor mobile prin care se face preluarea, sortarea și transportul între depozitele Sameday și livrarea pentru sute de mii de colete zilnic, urmărind mereu scăderea timpilor de operare prin digitalizare.

Totodată, noi funcționalități în cadrul aplicației mobile eMAG Marketplace au fost adăugate, acestea venind în sprijinul comercianților parteneri pentru gestionarea afacerilor lor de oriunde s-ar afla.

Colaborarea cu certSIGN a adus în prim plan conceptul de „mobile meets blockchain” prin produsul certME, o aplicație mobilă de identitate digitală care permite gestionarea în siguranță a accesului la datele personale ale utilizatorilor folosind tehnologia blockchain.

Mai mult decât atât, echipa a crescut anul trecut cu circa 50%, ajungând la 30 de angajați cu experiență în livrarea de aplicații mobile pentru Android și iOS.

Citeste si:
Zitec: Până în 2025, ar putea fi fabricate până la 27,6 milioane de telefoane pliabile
Zitec: Până în 2025, ar putea fi fabricate până la 27,6 milioane de telefoane pliabile

În 2023 se continuă procesul de recrutare, posturile disponibile în prezent vizând roluri precum Flutter developer sau Android developer, datorită cererii din partea business-urilor pentru aplicații cross-platform, dar și pentru aplicații utilitare, de uz intern, care rulează pe dispozitive dedicate Android.

În plus, divizia de Mobile a Zitec mai are în vedere, pentru 2023, explorarea aplicațiilor mobile bazate pe tehnologii emergente, precum IoT (Internet of Things) sau realitate augmentată.

Zitec oferă servicii complete de dezvoltare a aplicațiilor mobile, de la concept până la implementare, inclusiv analiză de business, design UX/UI, testare QA, integrare a infrastructurii, audituri de performanță și securitate, scalare și optimizare la cerere, având experiență dovedită în industrii precum retail și distribuție, logistică și transporturi, media sau fintech.

Printre tehnologiile folosite de echipa diviziei de Mobile se numără Swift, Kotlin, Flutter și altele, aplicate cu succes în dezvoltarea de aplicații iOS și Android, aplicații pentru device-uri smart și wearables sau în implementarea funcționalităților pentru creșterea interacțiunii și a gradului de loializare a clienților.

Compania Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing. Zitec este una dintre puținele companii românești certificate Google Cloud Premier Partner, Microsoft Solution Partner - Digital & App Innovation, Microsoft Advanced Specialization - Infrastructure Migration to Azure, Amazon AWS Technology Partner și furnizor al platformei de soluții eCommerce în cloud VTEX, precum și Adobe Solution Bronze Partner. În plus, compania este certificată ISO:9001, ISO:27001, CREST și atestată de către DNSC drept Auditor de securitate NIS.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zitec va adăuga noi aplicații în portofoliu. Ce venituri generează o companie care dezvoltă aplicații mobile