Lectură de 2 minute

11 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Yves Rocher își închide toate magazinele din Germania, Austria și Elveția

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Yves Rocher nu mai vede nicio perspectivă de viitor în Germania, Austria și Elveția. Grupul francez de produse cosmetice închide toate cele 140 de magazine pe care le deține în aceste țări, punând capăt la 350 de locuri de muncă.

 

Sursa foto: shutterstock

Compania franceză de cosmetice Yves Rocher a luat o decizie importantă de a închide toate punctele de vânzare din țările vorbitoare de limbă germană, inclusiv Germania, Austria și Elveția. Decizia vine ca răspuns la provocările economice care au afectat compania în ultimii ani.

Cu aproximativ 140 de magazine care vor fi închise treptat în următoarele luni, aproximativ 350 de locuri de muncă vor fi afectate de această decizie. Anunțul a fost făcut de companie la Stuttgart, în urma unei solicitări de clarificări din partea presei, potrivit retaildetail.eu.


Probleme economice și orientarea către online

Decizia Yves Rocher de a-și închide sucursalele își are rădăcinile în dificultățile economice cu care s-a confruntat compania în ultimii doi ani. Un purtător de cuvânt al companiei de produse cosmetice a recunoscut că au întâmpinat obstacole financiare substanțiale în această perioadă. Aceste provocări au determinat compania să își reevalueze modelul de afaceri, ajungând la concluzia că acesta nu mai este sustenabil și nu mai are succes în actualul mediu de piață.

Cu toate acestea, în ciuda închiderii magazinelor fizice, Yves Rocher și-a asigurat clienții că prezența sa pe piața germană nu va dispărea în totalitate. Marca va menține un magazin online, unde clienții pot continua să acceseze și să achiziționeze produsele cosmetice naturale. În plus, compania va oferi opțiuni de comandă prin poștă directă, asigurându-se că clienții pot în continuare să își achiziționeze în mod convenabil produsele preferate.

Yves Rocher deține o reputație notabilă ca pionier în industria cosmeticelor naturale. Ca parte a Groupe Rocher, un conglomerat internațional cu peste 15.000 de angajați în întreaga lume, compania a realizat o cifră de afaceri anuală de peste 2,3 miliarde de euro (2,2 miliarde de franci elvețieni).

Decizia de a închide magazinele din țările vorbitoare de limbă germană nu a fost luată cu ușurință, iar angajații afectați au fost notificați cu privire la aceste închideri la jumătatea lunii martie. În timp ce unele dintre sucursale au fost deja închise în perioada dificilă a pandemiei Covid-19, compania își propune să execute restul închiderilor într-o manieră graduală pentru a minimiza impactul asupra forței de muncă.

Pe măsură ce Yves Rocher face acest pas către o prezență online sporită, va fi interesant de observat cum va afecta această tranziție performanța generală a companiei pe piața germană. Industria cosmetică este în continuă evoluție, iar adoptarea platformelor digitale poate oferi noi oportunități și căi de creștere.

Citeste si:
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Yves Rocher își închide toate magazinele din Germania, Austria și Elveția