Lectură de 2 minute

09 Jan 2024 - Știri și Noutăți

YouGov finalizează achiziția CPS GfK pentru 315 milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

YouGov a achiziționat divizia Consumer Panel Services a GfK SE (CPS GfK), companie în Europa responsabilă cu datele referitoare la achizițiile efectuate de gospodării. Această tranzacție se bazează pe strategia de creștere pe termen lung a YouGov și îi sporește prezența în domeniul bunurilor de larg consum - FMCG.

Sursa foto: Shutterstock.com

Achiziția reunește într-un singur loc noul standard în materie de date comportamentale și referitoare la atitudine. Oferta combinată înseamnă că toți clienții YouGov și CPS GfK vor putea înțelege fiecare etapă a călătoriei cumpărătorului - de la ce cumpără și de unde cumpără până la motivul și modul în care își fac cumpărăturile.

Această tranzacție extinde oferta YouGov în sectorul european al bunurilor de larg consum și al comerțului cu amănuntul. CPS GfK aduce paneluri din 18 țări europene care furnizează date din peste 100.000 de gospodării și 18 milioane de călătorii de cumpărături. YouGov va oferi celor 1.100 de clienți ai CPS GfK accesul la o sursă de informații despre consumatori aflată în continuă creștere și actualizată în permanență, precum și la studii permanente de audiență de la 26 de milioane de membri înregistrați în panelurile CPS GfK de pe 55 de piețe.

Investiția YouGov într-un program de integrare atent planificat și analizat va asigura o tranziție fără probleme pentru clienții și colegii CPS GfK și va permite ambelor companii să valorifice punctele forte ale fiecăreia dintre ele, încă din prima zi. Tranzacția a fost evaluată la un preț de achiziție de 315 milioane de euro și accelerează strategia pe termen lung a YouGov de a continua să investească în tehnologie, produse și platforme, extinzându-și în același timp panelurile și finalizând achiziții care îi sporesc capacitățile geografice și de colectare de date

CPS GfK ajută cele mai recunoscute mărci de bunuri de larg consum și retail din lume să planifice, să urmărească și să-și activeze strategiile de produse, promovare și retail cu agilitate, viteză și certitudine totală.

YouGov este un grup internațional de cercetare online de date și tehnologie analitică cu sediul central la Londra și cu 1.800 de angajați în 37 de sedii din întreaga lume. Cu operațiuni în Marea Britanie, America de Sud și America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, India și în Regiunea Asia-Pacific, avem una dintre cele mai mari rețele de cercetare din lume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  YouGov finalizează achiziția CPS GfK pentru 315 milioane de euro