Lectură de 6 minute

12 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Yale lansează noua generație de încuietori smart, cu Wi-Fi încorporat

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Yale lansează pe piața din România a Yale Linus L2 – noua generație a produsului său. Concepută pentru a crește confortul utilizatorilor, cu un accent deosebit pe securitate, noua încuietoare smart fără cheie combină designul de ultimă oră, funcționalitatea și inovația într-un singur produs. Yale Linus L2 poate încuia/bloca ușa automat în momentul în care aceasta se închide și o poate debloca atunci când „simte” că utilizatorul este aproape. De asemenea, poate fi programată să se deblocheze sau să se încuie în anumite momente ale zilei. Pe piața locală, brandul Yale este parte a companiei ASSA ABLOY Opening Solutions România, filială a grupului suedez ASSA ABLOY, lider global în soluții de acces.

Sursa foto: Yale

Linus L2 vine cu un design actualizat, dezvoltat de studioul de design industrial Bould Design, premiat la nivel internațional. Aspectul său industrial elegant și îngust alături de carcasa metalică durabilă vor completa perfect designul arhitectural al oricărei case, de la cele în stil tradițional la cele în stil contemporan sau minimalist.

Încuietoarea inteligentă, proaspăt lansată, oferă o experiență de instalare ușoară, în câteva minute după ce este scoasă din cutie, și se poate adapta la majoritatea cilindrilor/încuietorilor existente pe orice tip de uși. Astfel, indiferent de locuință, Linus L2 poate fi montată rapid, fără modificări majore și, dacă este necesar, îndepărtată fără a lăsa urme.

De asemenea, ghidul de instalare interactiv este disponibil aici.

Feed-ul de activitate, alertele inteligente și notificările din aplicația Yale Home îi pot ajuta pe utilizatori să țină evidența momentelor când ușa se închide sau deschide, atât pentru familie, cât și pentru alte persoane care au acces limitat.

Frica de a pierde cheile și de a fi blocat în afara casei este un factor important care stă în spatele adoptării încuietorilor inteligente, astfel că 64% dintre europeni cred că o încuietoare inteligentă ar crește siguranța casei lor. Utilizatorii pot aduce în casele lor confortul accesului inteligent la domiciliu fără cheie, partajând cu ușurință chei sau coduri virtuale cu persoane de încredere. De asemenea, pot beneficia de funcția de deblocare/blocare automată, totul fiind posibil cu ajutorul celei mai noi tehnologii de geo-localizare.

În ceea ce privește noile funcții, folosind aplicația Yale Home, utilizatorii își pot programa cu ușurință dispozitivul să se blocheze sau să se deblocheze în anumite momente ale zilei, astfel încât să poată veni și să plece cu ușurință în timpul zilei, respectiv să beneficieze de siguranță sporită noaptea. Această caracteristică, simplu de utilizat, le permite să creeze un program personalizat de securizare a locuinței pentru siguranță și confort suplimentare. De asemenea, încuietoarea poate funcționa doar din zăvor în timpul zilei, pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor consumatorilor.

Noua încuietoare inteligentă Yale are acum Wi-Fi încorporat. Acest lucru înseamnă că nu mai este necesară achiziția unui Connect Wi-Fi Bridge suplimentar pentru a beneficia de funcționalități de la distanță, un exemplu fiind verificarea ușii, dacă este încuiată atunci când utilizatorul nu este acasă. Datorită accesului Wi-Fi încorporat, aceste funcții vor fi posibile imediat ce dispozitivul este scos din ambalaj. Clienții Yale pot adăuga și alte accesorii, precum tastatura inteligentă Yale sau noul Yale Dot, pentru a se bucura de o experiență smart completă.

Spre exemplu, utilizatorii pot atinge Yale Dot cu telefonul mobil pentru a debloca sau încuia ușa, fără a deschide aplicația Yale Home. Nu numai că nu mai este necesară cheia, dar și telefonul poate fi folosit prin tehnologia NFC. Această funcție înseamnă că ei pot păstra un Yale Dot® pe tabloul de bord al mașinii sau în orice loc convenabil pentru a-și debloca ușa rapid, mai ales dacă se grăbesc sau nu vor să deschidă aplicația.

Autonomie de până la 6 luni a bateriei la o singură încărcare

Linus L2 a adus o serie de îmbunătățiri semnificative pentru a face dispozitivul mai durabil și sustenabil, în același timp. Noua încuietoare inteligentă folosește mai puțin material în componența sa și este cu 20% mai mică decât generația anterioară. Încuietoarea inteligentă este alimentată și de un acumulator reîncărcabil care oferă până la 6 luni de autonomie la o singură încărcare, cu notificări trimise atunci când nivelul bateriei scade, pentru a se asigura că locuințele sunt întotdeauna protejate.

Încuietoarea inteligentă Yale Linus L2 oferă consumatorilor libertatea de a-și proiecta experiența perfectă de blocare inteligentă, utilizând integrările existente cu asistenți vocali de top, cum ar fi Amazon Alexa, Google Home, dar și cu alte produse de top din segmentul smart home. Produsul va fi compatibil Matter prin Thread printr-o actualizare de firmware până la finele acestui an. Aceasta va aduce și Apple Home, printre altele, pe Linus L2.

Linus L2 este, de asemenea, interoperabil cu întregul ecosistem de securitate inteligentă Yale, inclusiv cu noua alarmă inteligentă, gama de camere inteligente și soneria video smart, folosind aplicația Yale Home. Interoperabilitatea cu asistenți vocali de top este, de altfel, posibilă în cadrul ecosistemului. În plus, dispozitivul permite monitorizarea și controlarea securității casei folosind un singur cont, direct de pe telefon, pentru un confort suplimentar.

Încuietoarea inteligentă Yale Linus® L2 este disponibilă pe piața din România cu un preț pornind de la 1.119 lei, în magazinele Casa Tehnică, Make it smart, eMAG, 1smart și, în curând, și la alți parteneri.

ASSA ABLOY, companie suedeză, este liderul global în soluții de acces dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranță și confort. De la înființarea sa, în 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regională într-un grup internațional cu aproximativ 61.000 de angajați, operațiuni în peste 70 de țări și vânzări de aproape 12,3 miliarde euro. ASSA ABLOY a intrat pe piața din România în 1998, prin preluarea Urbis - marcă recunoscută a produselor de securitate din România.

Yale, unul dintre cele mai vechi branduri internaționale din lume, este cel mai cunoscut nume din industria încuietorilor. Yale este o afacere de familie începută în America de către Linus Yale Jr. care a realizat primele produse având ca punct de plecare o încuietoare bazată pe un mecanism folosit pentru prima dată de vechii egipteni, în urmă cu peste 4.000 de ani. Acesta a fost modul în care a ajuns să inventeze celebrul cilindru cu mecanism de închidere cu pini, care, astăzi, este încă utilizat pe scară largă în industria securității.

La începutul secolului al XX-lea, compania s-a extins la nivel mondial și are, în prezent, peste 12.000 de angajați. În august 2000, Yale a fost achiziționată de grupul ASSA ABLOY.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Yale lansează noua generație de încuietori smart, cu Wi-Fi încorporat