Lectură de 3 minute

07 Mai 2020 - Știri și Noutăți

WatchShop.ro a avut vânzări de ceasuri cu 40% mai mari, în aprilie, în plină pandemie de Coronavirus

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Românii au cumpărat, în aprilie, mai multe ceasuri decât în mod obișnuit, multe pentru a fi oferite drept cadou de Paște, iar magazinul online WatchShop.ro a înregistrat o creștere de 40% a vânzărilor de ceasuri și accesorii conexe în luna aprilie, comparativ cu luna anterioară, 6 din 10 clienți sunt la prima achiziție, potrivit unui comunicat de presă. 

Vârfurile de vânzare din luna aprilie a acestui an au fost înregistrate în săptămâna dinaintea sărbătorilor pascale și spre finalul lunii, când a crescut și valoarea medie a unei comenzi cu peste 50% față de o perioadă obișnuită.

„Închiderea magazinelor fizice, alături de o ofertă bine dimensionată pentru cerințele clienților, au contribuit la creșterea vânzărilor WatchShop.ro în această perioadă, în care industria de comerț online a avut de câștigat. Din selecția de branduri preferate de clienții WatchShop.ro în aprilie, precum Tissot, Garmin și Marc Jacobs, care oferă modele cu prețuri peste medie, înțelegem că o bună parte din ceasuri au fost achiziționate pentru a fi făcute cadou. Spre finalul lunii, am observat o creștere a categoriei de smartwatch-uri, odată cu încălzirea temperaturii de afară și cu apropierea momentului de ridicare a restricțiilor impuse de autorități”, spune Cătălin Florea, CEO WatchShop.ro.

Din totalul comenzilor plasate în luna aprilie, circa 60% au fost făcute de clienți noi. Aceștia fac parte dintr-o categorie de public care, până acum, obișnuia să facă achiziții în offline, potrivit comunicatului de presă.

Ceasurile de damă și smartwatch-urile, cele mai căutate

Față de luna aprilie 2019, veniturile WatchShop.ro au crescut cu 10% în perioada analizată. Categoriile care au înregistrat cele mai mari creșteri au fost ceasurile de damă și smartwatch-urile – pe acest segment vânzările s-au dublat față de 2019.

„Suntem deja pe un trend pozitiv, inclusiv dacă ne raportăm la luna aprilie a anului precedent. După o perioadă de câteva săptămâni, în luna martie, în care vânzările de ceasuri și accesorii au încetinit, creșterile din aprilie reprezintă un argument că retailul online va avea de câștigat după contextul Covid-19”, spune Cătălin Florea.

Ultimele săptămâni au adus și o schimbare în comportamentul de achiziție al clienților, care iau deciziile mai rapid și vizualizează mai puține produse înainte de achiziție, fiind mai hotărâți pe un anumit brand sau produs. În paralel cu scăderea duratei medii a sesiunii, plățile online cu cardul s-au dublat în această perioadă, se arată în comunicatul de presă.

Ceasuri cu reduceri de 80%

În această perioadă, WatchShop.ro dă startul campaniei „Maratonul Brandurilor de Top”, care va include cele mai vândute branduri din shop. În intervalul 8-15 mai, clienții pot achiziționa ceasuri Garmin, Tissot, Casio, Citizen, Orient, Fossil, Festina, Sekonda, Marc Jacobs și Ingersoll cu discount-uri de până la 80%.

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  

Alături de nume cu tradiție pe plan local, în campania „Maratonul Brandurilor de Top” a fost inclus și brandul fashion de ceasuri de damă Marc Jacobs. Ceasurile Marc Jacobs sunt aduse în România exclusiv de WatchShop.ro, au intrat în portofoliul de produse luna trecută și au urcat deja în top 10 cele mai vândute ceasuri.

WatchShop.ro este un magazin online de ceasuri originale din România. WatchShop.ro are un portofoliu de peste 17.000 de modele disponibile, de la peste 100 de branduri renumite la nivel mondial.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  WatchShop.ro a avut vânzări de ceasuri cu 40% mai mari, în aprilie, în plină pandemie de Coronavirus