Lectură de 2 minute

28 Jul 2021 - Știri și Noutăți

VTEX anunță închiderea procesului de listare la bursă a ofertei publice inițiale

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

VTEX, platforma de comerț digital enterprise pentru branduri și retaileri, prezentă și în România, a anunțat că, la data de 23 iulie 2021, a încheiat procedura de listare la bursă a ofertei publice inițiale. Aceasta constă în 21.850.000 acțiuni comune clasa A, formate din 16.726.702 acțiuni comune clasa A, oferite de VTEX și 5.123.298 acțiuni comune clasa A, oferite de acționarii vânzători ai VTEX, în conformitate cu o declarație de înregistrare eficientă pe formularul F-1, depusă la US Securities and Exchange Commission („SEC”) la un preț de ofertă publică de 19.00 USD pe acțiune comună de clasă A.

Startul tranzacționării acțiunilor la bursa din New York a avut loc pe 21 iulie 2021, sub simbolul „VTEX”.

VTEX intenționează să utilizeze veniturile nete din această ofertă în scopuri corporative generale, care pot include investiții pentru dezvoltarea de soluții software, produse sau tehnologii, investiții în extinderea internațională a operațiunilor sale, finanțarea viitoarelor fuziuni posibile, achiziții sau investiții în afaceri complementare și menținerea lichidității.

„Epoca software-ului monolitic se apropie de sfârșit, în timp ce platformele conectate preiau treptat conducerea. VTEX se află în centrul acestei revoluții, ajutând afacerile să stimuleze transformarea comerțului digital și să construiască experiențe personalizate pentru clienții lor”, a declarat Geraldo Thomaz, co-CEO al VTEX.

VTEX este Main Partner al conferinței retailArena: A Game of The Future, iar Cristi Movilă, Growth Leader, Eastern Europe VTEX va fi unul dintre speakeri. Înregistrați-vă aici pentru a participa la cel mai așteptat eveniment din toamnă.

Comerțul online a ajuns la 3 trilioane de dolari

În ultimul deceniu, valoarea pieței de comerț electronic a crescut la 3 trilioane de dolari și se estimează că se va dubla la 6 trilioane de dolari în următorii cinci ani, potrivit Insider Intelligence.

America Latină a fost regiunea cu cea mai rapidă creștere în comerțul digital din lume în 2020, cu o creștere de aproximativ 37% de la an la an, cu o penetrare de doar 6%, ceea ce reprezintă o oportunitate de creștere majoră.

VTEX este un furnizor de soluții software as a service de comerț digital pentru branduri enterprise și retaileri. VTEX a devenit furnizorul global de comerț digital pentru branduri ca Whirlpool, AB InBev și Motorola.

Citeste si:
Douglas se pregătește de listarea la bursă. Ce planuri are lanțul german de parfumerii anul acesta
Douglas se pregătește de listarea la bursă. Ce planuri are lanțul german de parfumerii anul acesta

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  VTEX anunță închiderea procesului de listare la bursă a ofertei publice inițiale